Eskişehir Lületaşı Esnafları Derneği Başkanı Behçethan Aktaş, kentte alçı kullanılarak yapılan el işi ürünlerini lüle taşı diye satıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı. 
Aktaş, son günlerde lületaşı işletmecileri hakkında, “alçıdan el sanatları üretimi yapıyorlar” sözlerinin kendilerini çok üzdüğünü ifade etti.
“Son zamanlarda Atlıhan Çarşısı'nda lületaşı yerine alçı ürünler gördük gibi sözler kulağımıza geldi” diyen Aktaş, “Bu konuşmalar ve yazılar bizi çok üzdü. Ben kaç nesildir ustayım. Babam da lületaşı ustası ve işlemecisi. Eskişehir'in beyaz altını lületaşı içinde büyüdüm. Yine çok uzun yıllar önce de böyle bir söylenti çıkmıştı. Bizim çarşımızda ve dernek çatımızın altında olan ustalarımız ve işlemecilerimiz asla böyle bir şey yapmazlar. Zaten onların da bizler dernek olarak takipçisiyiz. Tek tek dükkanları gezerek bu konu ile ilgili araştırma yapıyoruz. Mesleğe sonradan girenler ve kısa zamanda para kazanmak isteyenler böyle bir şeyler yapıyor. Ben şu anda tüm üyelerimizin ve işlemeci ustalarımız arkasında ve kefiliyim. Alçı kullananlar da zaten işlemeci değildir ve işlemeci de olamazlar. Kurşunlu Camisi ve sokak aralarında lületaşı satanlar da belki böyle şeyler olabilir. Biz bu yüzden bir çatı altında toplandık. Lületaşı işlemeci ustalarımızı da bu çatı altına bekliyoruz. Odunpazarı Belediyesi'nin yıllardır bize verdiği desteği boşa çıkarmamamız gerekiyor. Dernek olarak bununla ilgili de birkaç projemiz var. Eğer projelerimize destek bulabilirsek hayata geçirmeyi istiyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim