Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’na Soma faciasında hayatını kaybeden madenciler için yapılan anıt heykel ilgi çekti.
“Bir avuç kömür için bir ömür verenlere” ithaf edilen madenci heykelini yapan TOPRAK ARAS ÖZDEMİR'de Yönetim Kurulu Başkanı  ve Espier Sam Bina Yapım Taahhüt Ltd. Şti. Marka yöneticisi Kadir Özdemir, “Tepebaşı belediyesi bize geldi. Bizden bir yetmiş boyutlarında bir madenci heykeli istediklerini belirttiler. Bizde bu işin altı metreden aşağı olmaması gerektiğini, çünkü meydanın çok büyük olduğunu orada kaybolacağını ve orada hiç gözükmeyeceğini söyledik. Onlarda kabul ettiler. 6 metre 60 santimetre boyutundaki bir işi bir hafta içerisinde yaptık. Projeyi çıkartmamız yaklaşık iki günümüzü aldı. Geriye kalan dört günde de anıt heykeli tamamladık” dedi.
"Facialara atfedilen bu tür heykellerin umarım bir daha yapmak zorunda kalmayız" diyen Özdemir, tabii ki yaşanmış bir olayın anılmasında böyle bir fırsatı verdiği için Tepebaşı Belediyesi'ne teşekkür ederim. Soma faciasında ölen 301 bir madencimizin ruhları şad olsun"
Özdemir, sempozyum kapsamında yapılan madenci heykelini Yukarı Söğüt Önü’ndeki Taksim Anıtı yanında sergilenmeye devam edeceğini söyledi.

Haber: Deniz Sevim
Editör: TE Bilişim