CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Sivas olaylarının 23’üncü yılı dolayısıyla  yaptığı yazılı açıklamada Madımak’ın 23 yıldır yandığını söyledi.
 Usluer, Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te yaşananların tüm yönleriyle aydınlatılmadığını ve acıların hala da dinmediğini ifade etti. Sivas olayları davasındaki süreci anımsatan ve bu davada birtakım hata ve ihmallerin söz konusu olduğunu savunan Usluer, “Sivas Katliamı, 23 yıl önce yaşanmış kara bir geçmiş olarak değil, bugün yaşanan katliamların da başlangıcı olması nedeniyle asla unutulmamalıdır” dedi.
 23 yıl önce Sivas’ta İslam üzerinden ‘kafirler’ diyerek adam yakanların, bugün sınırımızda IŞİD eliyle ‘kafirler’ diyerek boyun kesenler olduğunu ifade eden CHP PM üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Gaye Usluer, “ Daha birkaç gün önce Atatürk Havalimanı’nda insanları katledenler ile Sivas’ta insanları yakanlar arasından zihniyet açısından hiçbir fark bulunmuyor. Madımak’ın faili meşhurdur. Katliamın sorumlularını savunan avukatlar, yıllar içinde bugün ülkeyi yöneten partinin belediye başkanı, parti yöneticisi, milletvekili olmuşlardır. Yıllar içinde bu katliamcı zihniyetin nereden nereye evrildiğini görmek isteyenler, bugün IŞİD’i destekleyenlere baksınlar. Madımak Katliamının faillerini arayanlar çok uzağa değil, IŞİD’e tır gönderen zihniyete baksınlar” ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilişim