Odunpazarı Kent Konseyi Mahalle Meclisi Koordinasyon Kurulu aylık toplantısını Odunpazarı Belediyesi  Erenköy Sezai Aksoy Halk Merkezinde gerçekleştirdi.

Yörükkırka, Emek, Erenköy, Sümer, Osmangazi , Vişnelik, Orhangazi, Gökmeydan ve 75.Yıl Mahalle Meclisleri ‘nin temsilcilerinin bulunduğu toplantıya Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru ve Odunpazarı Belediyesi  Kırsal Hizmetler Müdürü Rafet Burak Özen katıldı.

Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru Mahalle Meclisleri’nin önemine dikkat  çekerek "Birilikte planlayalım, birlikte yönetelim" dedi. Mahallelerde yaşanan sorunların mahalde oluşturulacak ortak akıllar ile daha kolay çözüleceğini kaydeden Başkan Kumru, bu nedenle kurulan mahalle meclislerinin çok önemli olduğunu söyledi.  Mahallere sahip çıktıklarını, gönüllü olduklarını vurgulayan Kumru,” Mahalle meclisi olduk deyin. Ben bu işle ilgili çalışmak istiyorum diyen herkesin burada durması lazım. Çünkü her sokakta, her okulda, camide başka bir sorun var. Bunlar artık oluşacak ortak bir akılla, düzene sokulabilir" diye konuştu.

Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Rafet Burak Özen ise yaptığı konuşmada müdürlüğüne bağlı 11 birim olduğunu ve her konuda vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştıklarını belirterek, “Özellikle ‘Arı Köy ve Güvercin Köy’ün kurulduğu andan itibaren büyük ilgi gördü. Sokakta yaşayan hayvan dostlarımıza gerekli özenin gösterilerek ihtiyaçları giderildi, barınaktaki şartların en sağlıklı seviyeye çıkarıldı” dedi.

Editör: TE Bilişim