Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Büyükerşen’in yurt dışında olması sebebiyle Başkan Yardımcısı Abdülkadir Adar başkanlığında toplandı.
Yol harcamalarına (asfalt ve tretuvar) katılım payı alınmasına ilişkin gündem maddesi de mecliste AK Partili üyeler ile CHP’li üyeleri karşı karşıya getirdi. Belediyenin yol çalışmalarında çalışmanın yapıldığı bölgede yaşayan vatandaşlardan katılım payı alması mahkeme kararı ile kesinleşti. 2016 yılında meclise gelen madde reddedilmiş sonrasında ısrar kararı alınmış, Meclis Başkanı Yılmaz Büyükerşen konuyu mahkemeye taşımıştı. Vergi Mahkemesi ise söz konusu işlemin iptaline karar verdi. Böylece yeniden gündeme alınan katkı payı alınması mecliste oy birliği ile kabul edildi.
“Çekimser kalıyoruz”
Mustafa Birsen, “Yargı kararı olduğu için saygı duyuyoruz, ama biz bu paranın vatandaşlardan alınmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda çekimser kaldığımızı belirtiyoruz” diye konuştu. Meclis Başkanı Abdülkadir Adar ise, belediyelerin devletten gelen kaynaklar dışında bir gelir kaynağı olmadığını belirterek, “Bir hizmet yapıldıysa ve bundan birileri faydalanıyorsa onlardan vergi almak belediyelerin en doğal hakkıdır. Popülist politikalar yapıp şirin görünmek istiyor olabilirsiniz ama gerçekte durum böyle değildir” dedi.  
 
Editör: TE Bilişim