Tepebaşı Belediyesi Eylül ayı meclis toplantıları başladı. Toplantıda kaldırım ve asfalt katılım payı gündeme geldi. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç geçen dönem üç belediyenin katılım payı alınmaması yönünde anlaştığını anımsatarak  ancak bu kararın Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini söyledi. Ataç, “Vatandaş Anayasa Mahkemesi kararını bilemez ancak bu yüzden bize tepki yağıyor. Anayasa Mahkemesi kararı ile bu katkı paylarını almak zorundayız” dedi.

ÜÇ BELEDİYE ORTAK ÇALIŞMALI

  Harç, ilan vergisi, işgaliye, eğlence ve diğer ruhsat harçlarını içeren yeni bedellerin emlak değerleri kıstas alınarak belirlenmesi yönünde teklifte sunan Ataç'ın önerisi meclisçe kabul edildi. Meclis konunun komisyonca görüşülmesine ve komisyonun diğer belediyeler ile işbirliği yapmasına karar verdi.

ANAYASA MAHKEMESİ İPTAL ETTİ

Ataç geçen dönem üç belediyenin kaldırım ve asfalt katkı payı konusunda anlaştığını ve bu katkı paylarının vatandaşlardan alınmadığını hatırlatarak, “Bu karar Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi ve vatandaş bunu bilmiyor. Bizde bu katkı paylarını almak zorundayız. Vatandaşlara 2-3 yıldır dağıtılmayan bu katkı payları dağıtıldığında bize tepki yağıyor ancak vatandaşta Anayasa Mahkemesinin kararını bilemez tabi ki” dedi.

PARKLARA İSİM VERİLMESİ

 Öte yandan Batıkent Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı ile Ulusal Egemenlik Bulvarı arasında bulunan bir parka merhum iş adamı Ahmet Sezer'in adının verilmesi oy birliği ile kabul edilirken Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü 1 Caddesi üzerinde bulunan parka Oktay Ekinci’nin adının verilmesi AKP’li meclis üyelerinin “yeterince tanımıyoruz” gerekçesiyle komisyona havale edildi.  

 

 Öte yandan Balıkesir’de düzenlenen Tekvando turnuvasında dereceye giren tekvandoculara hediye ve hocalarına plaket verildi. 

Editör: TE Bilişim