GÜLÇİN ÖZDEN / ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de 30 Mart'ta 2 oy farkla kaybeden AK Parti’nin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itirazı ile seçimleri iptal edilen Mahmudiye ilçesi, 1 Haziran’da sandık başına gitmeye hazırlanıyor.
30 Mart yerel seçimlerinin YSK tarafından iptal edilmesi ile birlikte Mahmudiye ilçesinde seçim heyecanı başladı. Çeşitli partilerin belediye başkan adayları, gerçekleşecek seçim öncesi çalışmalarına hız verirken, ilçenin cadde ve sokaklarında partilerin seçim arabaları dolaşıyor. Ayrıca partilerin seçim bürolarında da 1 Haziran hazırlıkları yapılıyor.
30 Mart’ta 2 oy farkla belediye başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partili (CHP) aday İshak Gündoğan, yaklaşık 1 ay boyunca yaptığı çalışmalardan bahsederek, 1 Haziran’da iddialı olduğunu ve kimseyi kendine rakip görmediğini söyledi. 
Seçimler iptal olsa da kararlı olduklarını belirten Gündoğan, “Mahmudiye halkımız her zaman haklının yanında olacaktır. Ben bir aylık belediye başkanlığı görevimde ilçemde altyapı sorununa eğildim ve kanalizasyon problemini bitirdim. Bugün kanalizasyon boruları döşenmeye başlandı ve kanalizasyonun geçmeyeceği yerlerde asfalt çalışmalarını başlattık. Bu desteği Büyükşehir’den aldık. Mahmudiye Eskişehir’in mahallesi oldu” dedi.
Hedeflerini sıralayan Gündoğan, “Hedefimiz, ilçemizde göçü önlemek. Göç veren değil, göç alan bir ilçe durumuna getirip yatırımcıyı ilçemize getireceğiz. Mahmudiye köy durumuna düştü. Adliyesi giden, askerlik şubesi giden, toprak mahsulleri ofisi giden bir ilçe pozisyonunda. Hipodromu biz ulusal yarışlara açacağız. Altyapı sorununda kanalizasyondan sonra doğal gaz da var. Doğal gazı da biz ilçemize getireceğiz. Bunun yanında ilçemizde oturacak park alanları yok. Bu park alanlarını düzenli bir şekilde Eskişehir Büyükşehirimizi örnek göstereceğiz. Burada oyun bahçeleriyle, spor aletleriyle parkları düşünüyoruz, hedeflerimiz bunlar. Tabi daha gizli hedef ve projelerimiz de var. Onları da gün geldikçe, seçildiğimizde yapacağız. Ben iddialıyım. Rakip görmüyorum hiç kimseyi. Buna yürekten inanıyorum çünkü insanlarımızdaki o heyecanı, o gücü, o desteği görüyorum ben” diye konuştu.
İlçenin 2009 seçimlerinden bu yana 5 yıldır belediye başkanı olan ve 30 Mart’ta 2 oy farkla seçimi kaybeden AK Partili aday Ayşe Güney ise, sandıkta kaybettiklerini ancak yaptıkları çalışmaların ilçe halkı tarafından beğeni ile karşılandığını kaydetti. Başkanlık süresinde hayata geçirdiği projelerden bahseden Güney şöyle devam etti:
“30 Mart 2014 seçimlerinde biz 2 oyla kaybettik AK Parti olarak. Biz burada sandıkta kaybettik çünkü çalışmalarımız her zaman iyi oldu. İnsanlar, vatandaşımız takdir etti. Biz altyapının hazırlığını bitirdik, hali hazır haritamızı sayısallaştırdık bitirdik, imar planımızı bitirdik, alt yapıyı hazırladık. Arıtmayı yerini gösterdik, İller Bankası’na projesini verdik. Büyükşehir Yasası çıktı oraya devredildi. Şuanda Büyükşehir Yasası’yla birlikte altyapımız yapılacak. 22 bin metrekare yol yaptık, kilit taşı yaptık. Biz kilit taş yapıp geçmiyoruz. Kenarlarına tretuvarlarını yapıyoruz, ağacını dikiyoruz, banklarını koyuyoruz. Üst yapıya ben çok önem veriyorum. İnsanların rahatlıkla oturabilmesi için ortam hazırlıyorum. İnsanlar çok mutlu ve çok teşekkür ediyorlar. Her zaman bir yaşlının yolda oturduğunu gördüğüm zaman üzülüyordum. Şuanda banklara oturuyorlar. O da bizim için bir gurur.”
Planladıkları projeleri sıralayan Ayşe Güney, “Biz yarış atı yetiştiriciliği ile ünlü bir ilçeyiz. Hipoterapi merkezi açacağız. İnşallah Türkiye Jokey Kulübü (TJK) resmi yarışları açacak. Atla ilgili bütün spor faaliyetleri Mahmudiye’de yapılacak. Ayrıca toplu konutla ilgili çalışmalarımız var. İnsanlara sosyal hizmetlerimiz var. Geziler düzenliyoruz, kültürel faaliyetlerde bulunuyoruz. Biz Mahmudiye için çalışıyoruz. Ben Mahmudiyeliyim. Dışarıdan birisi olarak düşünmüyorum kendimi. Kafkasya’dan gelmiş benim dedem, burada oturmuş. Biz eski Mahmudiyeliyiz ve hizmetimiz ona göre yapılıyor. Bizim amacımız, burada rekabet değil, hizmeti kim yapacaksa vatandaşın onu seçmesi. Bugün birilerini kandırıp, birilerine ‘Sizlere iş bulacağım, sizlere altyapı yapacağım’ demekle insanlar ne kadar inanırlar bilmiyorum, zannetmiyorum inanacaklarını. Ama tabi bu bir yarıştır, hizmet yarışıdır. Ben hizmetlerimle göz doldurdum, insanların takdirini aldım. Allah izin verirse yine kazanmak istiyorum. Tabi vatandaşımızın teveccühüdür” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIN SEÇİM GÖRÜŞÜ
İlçede yaşayan vatandaşlar da adayların seçim çalışmalarına bakarak oy vermeye hazırlanıyor. Bazı vatandaşlar AK Partili Güney’i desteklerken, bazı vatandaşlar ise CHP’li aday Gündoğan’ın bir aylık süre içerisinde yaptığı çalışmaları değerlendiriyor. İlçede yaşayan ve geçimini süt ürünlerinden sağlayan esnaf Ayşe Gür, “Neresi hayırlıysa orası olsun. Ayşe Hanım'dan memnunduk, çok iyiydi ama milleti hor gördü ondan böyle oldu. Azcık hizmetlerinde geç kaldı. Beceremediğinden mi, çekingenliğinden mi orasını bilemem. Hangisi olursa olsun hayırlısı olsun” dedi.
Öte yandan Milliyetçi Hareket Parti’li (MHP) adayın çekilmesi ile birlikte CHP’li Gündoğan’ı desteklediğini dile getiren ve geçimini seyislikle sağlayan Selahattin Erdönmez ise, “İshak Bey şurada Ayşe Güney’in, AK Parti’nin 10 yılda yapamadığını burada bir ay içerisinde yaptı. Burada bazı projeleri gerçekleştirdi. Bu insanlara büyük bir hizmet oldu. Bazı yollara asfalt dökülmesi, bazı bölgelerin düzene binmesi, yolların düzenlemesi, parkların ve camilerin ışıklandırılması insanları çok sevindirdi. Ben ne CHP’liyim ne de AK Parti’liyim. Ben MHP’liyim. Bizim ilçe başkanımız da istifa ettiği için üzüntülüyüz. Ben MHP’liyim ve CHP’ye de şu 10 günde yapmış olduğu proje için teşekkür ederim” diye konuştu.
Mahmudiye’de yeni yasa ile birlikte köylerin mahalleye dönüşmesi ile birlikte 6 bin 300 seçmen, 30 sandık bulunuyor.
Editör: TE Bilişim