Mahmudiye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yılı gerçekleştirilen program ile kutlandı. Şehit ve gazilerin unutulmadığı Mahmudiye’nin 96’ncı Kurtuluş Günü Programında, Mahmudiye Belediyesi tarafından şehitlerin ruhuna mevlid-i şerif okutuldu.

 Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan kutlama programına, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Mahmudiye Kaymakamı Gökhan Dolaş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Önder Tuna, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Eski Belediye Başkanı Sabri Avcıl, İlçe Jandarma Komutanı Tarkan Orta, İlçe Emniyet Amiri Fatih Kutlu, Mahmudiye İlçe Müftüsü Erdoğan Aslantaş, Mahmudiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Yetkin, Mahmudiye Ziraat Odası Başkanı Erol Yalçın, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 Mahmudiye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yıl dönümünü gururla kutladıklarını belirten belediye başkanı İshak Gündoğan,  “Kahraman Türk Ordusu’nun ve cesur Mahmudiye Halkının 35 günlük mücadelesi ile 18 Eylül 1921 tarihinde düşman işgalinden kurtarılmıştır. Kanında, karakterinde bağımsızlık ve özgürlük olan Türk Milleti tarihte olduğu gibi bugün de düşmanlardan korkmamış, korkmayacaktır. Canıyla kanıyla ne pahasına olursa olsun, bağımsızlığına kastedenlere gereken dersi vermiş, verecektir. Son günlerde ülkemizde bölücü terör örgütünün gerçekleştirdiği hain saldırılarda şehit olan güvenlik güçlerimizin acısı yüreğimizi dağlamaktadır. Ülkemizin huzur ve güvenliğini bozmayı amaçlayan bu saldırılar karşısında, aziz milletimizin birlik ve beraberlik içinde kararlı bir duruş sergileyeceğine gönülden inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yıl dönümünü bir kez daha kutlar, hayatlarını vatanımız için seve seve feda eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum”  dedi.

 Mahmudiye’nin Kurtuluş Günü Programları kapsamında sevilen sanatçı Mithat Körler ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Sebahat Ceylan sahne aldı. Körler ve Ceylan’ın söylediği birbirinden güzel şarkı ve türkülerle program sona erdi.

                                                         

Editör: TE Bilişim