Tepebaşı Akademi Derneği (TEKAD) ve AFAD'ın ortaklaşa organize ettiği bilinçlendirme, bilgilendirme ve eğitim çalışmaları kapsamında Çamlıca, Esentepe, Yeşiltepe ve Mamure mahallelerinde yaşayan vatandaşlara “Tepebaşı Afetlere Hazır mı?” seminerleri düzenlendi. 
Seminerde konuşan Kurucu Başkan İbrahim Yılmaz Kaynarca, "TEKAD olarak bilinçlendirme ve eğitim çalışanlarına devam eden, aralıksız çalışma yapan arkadaşlarımızı kutluyorum. Şu ana kadar yapılan dört seminerin ikisine bizzat katıldık. Bilmediğimiz, farkında olmadığımız birçok şeyi AFAD yetkililerinden duyma fırsatı bulduk. Eskişehir AFAD’dan Ahmet bey çok güzel hazırlanmış. 1999 depremi ve sonraki depremlerde müdahale ve yaraları sarma açısından devletimizin nasıl güçlendiğini burada da fark ettik. Her ilde AFAD kurumunun güçlü var oluşu göğsümüzü kabarttı. Ancak Eskişehir'de belediyelerin olası afet, deprem durumunda toplanma alanına çadır alanına alt yapı götürmediğini öğrendik. Buradan uyarıyoruz sadece makyaj çalışması yapıp göz boyamayın. Bir deprem durumunda bizleri salgın hastalığa kadar bir sürü sıkıntıya sokacak bu eksiklikleri biran evvel çözmeniz gerekiyor” ifadelerini kullandı. 
AFAD İl Müdürlüğü yetkilileri ise, "Bu konuda ortak bir çalışma yaparak deprem, yangın ve su baskını gibi afetlerin öncesinde nasıl tedbirler alınır, olay esnasında nasıl davranmalıyız, hayatta kalmayı nasıl başarabiliriz bunları sakinlere anlatıyoruz" diye belitti. 
Öte yandan, Tepebaşı bölgesinde 2 günde 4 seminerle 200’den fazla kişiye ulaşıldığı ve seminerlerin devam edeceği öğrenildi. 

Editör: TE Bilişim