Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ) genel kurul toplantısı birinci oturumu Başkan Yılmaz Büyükerşen başkanlığında yapıldı.

Gündeme geçilmeden önce İnönü’deki Martıbaşı suyu hakkında meclis başkanlığına önerge sunan AK Partili Ahmet Yapıcı, “İnönü ilçemizde ilçe başında bulunan suyun muhtelif mahallerinde 63 adet Kalabak Su kalitesinde çeşmesi var. Bu çeşmelerin mülkiyeti ESKİ’ye devredildi. İnönü Belediyesi mülkiyeti için bunu mahkemeye götürdü. Mahkeme bu talebi reddetti.   Belediye diyor ki bizim değil yasa diyor ki İnönü’nün değil. Yetkinin kimde olduğunun belirlenmesi yönünde bir teklifimiz var. Komisyonda incelesin” dedi.

İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, İnönü halkının mağdur edildiğini ifade ederek, “Kanunlar dışında başka kanun ve maddeler eklenmesi. 2012 yılında İnönü Belediyesine devredilen su daha sonra ESKİ’ye devredilmiş. Buradaki sıkıntı ESKİ dediği içindir. 4 yıl boyunca İnönü halkı mağdur edilmiştir. 63 çeşmeye su veremiyoruz” diye konuştu.

Başkan Büyükerşen meclisin yetkisinin olmadığını aktararak, “Sıkıntılı bir iş. Sağlıklı olmadığına izin verilmedi. Kullanma suyu olur. İçme suyu olamaz. Koli basili var. Düzeltemezsiniz. Meclisin yetkisi yok. Meclisin gündeme alma yetkisi yok” şeklinde konuştu. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, “Burada yasal sıkıntı var. Bunu düzelmek meclisin yetkisinde değil. Komisyonda ayrıntılı şekilde çalışılmalı ondan sonra gündeme alınmalı. Başımıza sıkıntı almayalım” dedi.  Tartışmanın ardından önerge oy çokluğuyla gündeme alındı.

Gündem maddeleri meclis üyesi  Mustafa Birsen’in önerisiyle ilgili komisyona sevkedildi.

Editör: TE Bilişim