2 Temmuz Sivas Katliamı anmak için Atatürk Anıtı’na çelenk koymaya gelen Hacı Bektaşi Veli Vakıf ve Dernek önderliğindeki 40’ı aşkın demokratik kitle örgütü üyeleri ve vatandaşlar alanda sandalye ve masa ile karşılaştılar.
Pazar günü Eskişehir’e gelecek ve iftara katılacak olan Başbakan Binali Yıldırım için Vilayet Alanı’nı hazırlayan ekiplerin işe Atatürk Anıtı önüne masa ve sandalye koyarak başlaması tepki çekti.  Anıta’ çelenk koymak ve saygı duruşu için masa ve sandalyeler arasından tek sıra geçenler, bunun ‘maksatlı’ yapıldığını ifade ederek, “Çelenk koymak ve konuşmalar yapmak 15-20 dakikalık bir iş. Buna bile sabredemediler. Tören sonrası masa ve sandalyeleri koyabilirlerdi” diye duygularını dile getirdiler.
Bu arada hala alana masa ve sandalye yerleştirmeye çalışan bir işçi ile birkaç vatandaş arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Kamer Ali Durur, açıklama yapacakları meydanı, Valiliğe daha önce bildirmelerine ve Başbakan Binali Yıldırım’ın yarın gelecek olmasına rağmen meydana masa konulmasını şiddetle kınadı.
 
Editör: TE Bilişim