Eskişehir’de yıllardır topladıkları mavi kapaklar ile engelli vatandaşlara umut ışığı olmaya devam eden Halit Aydoğan ve torunu Melike Sarıtaş, topladıkları kapaklarla şimdiye kadar 152 tekerlekli sandalye alarak engelli vatandaşlara umut oldular.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Necmi Özen’i ziyaretleri sırasında “Mavi Kapak” kampanyası hakkında bilgi veren kamuoyunun bildiği ismiyle “Dede Torun” kampanyayla beraber elde edecekleri yeni tekerlekli sandalyeleri Eskişehir’deki okullarımızda okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere vermek istediklerini Müdürümüze iletmiş ve bu konuda Milli Eğitim Müdürümüz Necmi Özen’den yardım talep etmişlerdi.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Necmi Özen’in bu konuda göstermiş olduğu hassasiyet ile kısa sürede yapılan çalışmalar neticesinde ilk etapta tekerlekli sandalye ihtiyacı olan 12 öğrencimizin tespiti yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde düzenlenen törenle 12 öğrencimize tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. Törene, Tepebaşı Kaymakamımız Sayın Dr. Erdinç Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürümüz Necmi Özen, Halit Aydoğan ve torunu Melike Sarıtaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğrencilerimizin yakınları ve basın mensupları katıldılar.

Törende duygularını ifade eden Melike Sarıtaş, çok mutlu olduğunu söyleyerek "gözlerimiz kapanıncaya" kadar bu kampanyaya devam edeceklerini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Necmi ÖZEN konuşmasında: “Bu hafta aynı zamanda Engelliler Haftası. Böyle bir amaç için bir arada bulunmamız haftaya da bir anlam katıyor. Güzel bir birlikteliği bir arada yaşıyoruz.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Necmi Özen: "Dede Torun olarak çok güzel bir amaç için yola çıkılmış. Ebetteki devletimizin imkanları her vatandaşına el uzatacak güçtedir ama biz bir olmanın, beraber olmanın, bir arada yaşamanın mutluluğunu tatmak istiyorsak bu türden yardımlaşma duygularını sürekli ayakta tutmamız gerektiğini düşünüyorum."

İl Milli Eğitim Müdürümüz Necmi Özen: “ Sıfır Atık diye Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bir projesi var. Sıfır atık yani “Hayatı Kirletmeyelim” diye. Böyle bir amaç için “Küçük Mavi Kapaklarla Büyük Yolculuklar Yapmak” hakikaten çok güzel bir duygu olsa gerek. Bize düşen ne varsa, üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirme çabası içinde olacağız.” ifadelerini kullanarak böyle bir kampanya yürüttükleri için Halit Aydoğan ve torunu Melike Sarıtaş’a teşekkür etti.

Tepebaşı Kaymakamımız Sayın Dr. Erdinç Yılmaz konuşmasında: “ Sizleri gönülden kutluyorum. Milletimizde var olan yardımlaşma duygusunu yansıtan bir davranışın ortaya çıkmasında örnek oldunuz, liderlik yaptınız.

Toplum olarak var olmamız, mutlu olmamızda sizler gibi örnek olan kişilerin çok katkısı olduğunu düşünüyorum. Çalışmanız tüm insanlığa fayda getirecek bir proje. Bu duygularla Engelliler Haftasını da kutluyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ”ifadelerini kullandılar.

Programın sonunda tekerlekli sandalyeler sahiplerine teslim edilip, günün anısına fotoğraf çekimi yapıldı.

Editör: TE Bilişim