Sağlık Sen Eskişehir Şubesi 2019 Mart Genişletilmiş İl Divan toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantının açılış konuşması yapan Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Sağlık Sen’in kimsesizlerin kimsesi olduğunu belirterek, “Her zaman sesi çıkmayanın sesi olmuştur. Zorluklara rağmen göğsünü geren siper eden olmuştur. Sağlık Sen her zaman ülkemizin birleştirici unsuru olmuştur. Ülkemiz ne zaman zor bir süreçten geçse 17-25 Aralık, 15 Temmuz Sağlık Sen tarafını Milletten, Devletten, Çalışandan, Mazlumdan yana seçmiş sendikanın adıdır Sağlık Sen. Birlik ve beraberliğin simgesi olarak kazananların adresi olmuştur Sağlık Sen. Ülkenin her zora düştüğünde meydanlara ilk inen olmuştur Sağlık Sen” dedi.

Birlik ve Beraberliğin simgesinde bütün çalışanların hak kazanımlarında öncü olduklarını belirten Köksal  şunları söyledi:

 “ Bazı sendikaların yıllarca yetkili olduğu dönemde sağlık çalışanlarının hayal bile edemediği kazanımları 2002 sağlıkta dönüşüm ile beraber 2009 yılından sonra tek tek hayata geçirmesini sağlayan sendikanın adıdır Sağlık Sen.

2010 yılına kadar sadece Eskişehir’imizde 400 üyeye sahip bir Sağlık Sen varken bizlerle beraber temsil oranının güçlü hale getirilmesi, masada ne istediğini bilen bir Sağlık Senle beraber üye sayımız katlanmış bugün 5000 kapısına dayanmış en iyi hizmet vermeye çalışan bir sağlık sen kadrosuyla inşallah hizmetinizdeyiz.

Görevimizin 5. Yılı çıraklık ve ustalık döneminin inşallah şuanda pişmiş dönemindeyiz.

Başta şehrimizde olmak üzere 2018 yılında başlayan 2 büyük devasal hastanenin açılması, çalışanlarımızın sorunlarının ne olduğunu iyi bilmemiz, her zaman çalışanların daha iyi şartlarda çalışması için masalarda sizin hakkınızı savunmamız, yerelde Eskişehir de yerelde güçlü bir teşkilat imajıyla Türkiye’de ses getiren sendikacılığın adı Sağlık Sen. Gücünü üyesinden alan sendikanın adı Sağlık Sen’dir.

Bizler Allah’ın izniyle Türkiye’de ilk başta kurulan Engelliler Komisyonumuzla geleceğe koltuklara korkmadan sarılarak gençlere emanet edeceğimiz koltuklarımızla, Genç Sağlık Sen’imizle, Türkiye’ye örnek bir Kadınlar Komisyonumuzla büyük bir teşkilat havasında birlik ve beraberliğimizle inşallah Eskişehir’imize yakışan Türkiye’ye örnek olan sendikacılık anlayışımızı her zaman bir adım ileriye götüreceğiz. Bizler hizmet için buradayız. Bizler inşallah tarafız, mazlumun tarafındayız, tarafız hakkını arayanın tarafıyız. Bizler doğrunun tarafıyız. Her zaman masada da birlik ve beraberlik için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Şimdi aramızda çok kıymetli Cumhur İttifakının adayları da burada sosyal belediyecilik anlamında beraber proje yapacak Yunus Emre Devlet Hastanesinin önündeki park problemlerine çözüm üretecek Belediye Başkanıyla çalışacak, Şehir Hastanesine açılacak kreş problemi var. Kreş problemini maddi çıkar gözetmeksizin sunabilecek Belediye Başkanlarıyla çalışacak. Hizmeti sunarken hastane ile ortak proje yapıp daha güçlü sağlık çalışanlarının sağlık alanında Eskişehirlilerinde hizmet alması için güçlü projeler yapması için birlikte çalışacağımız abilerimizi, kardeşlerimizi bugün yanımıza davet ettik çünkü 5 yıldır görevdeyiz daha henüz hiçbir yerel belediyeyle beraber merkezde ortak bir projeyi yapamadık.

Türkiye’nin en çok çalışan sivil toplum kuruluşlarında örnek sendikacılığı Türkiye’ye gösteren bir sendikayız. Ama hiçbir sosyal projede ortak yaptığımız yerel bir proje ortağımız belediyemiz yok. Bunun için güçlü bir şekilde güçlü bir destekle güçlü bir Sağlık Sen olarak doğruluk hakkının en çok hizmeti sunacağının yanındayız diyoruz.

Başta programımıza katılım gösteren Prof. Dr. Nabi Avcı Hocama, bizleri kırmayarak bizleri onurlandıran Emine Nur Günay Hocama, Büyükşehir Belediye Başkan Adayımıza, Odunpazarı Belediye Başkan Adayımıza, yıllardır beraber yol yürüdüğümüz Aydınlatıcı İl Başkanımız Zihni Çalışkan bey efendiye ve bizleri buraya kırmadan gelen bütün üyelerime bütün teşkilatın mihenk taşlarına, ailelerine bu kıymetli günü bize ayırdığınız için hepinizi saygıyla hürmetle selamlıyorum.”

İl Divan Toplantısına katılan Cumhur İttifakı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı,  Sağlık Sen’in kimsesizlerin kimsesi, sessiz yığınların sesi, Türkiye’nin tarafı bayrağın, devletin, milletin tarafı yani istikrarın Türkiye’nin geleceğinin istikbalinin ve istiklalinin tarafı olduğunu söyledi.

 Sağlık Sen’in sadece 4900 tane üyesiyle sayısal bir güce değil bundan çok daha fazla niteliksel güce sahip olan nitelikli, özgün, çalışa üreten ve değer yaratan bir sendika olduğunu belirten Sakallı, “Sorunların ne olduğunu biliyoruz bunların bir kısmı merkezi hükümet tarafından çözülecek sorunlar  ama önemli bir bölümü de yerel yönetimler  tarafından belediyeler  tarafından çözülebilecek sorunlardır.

Biz Allah nasip ederse 1 Nisandan sonra bütün sivil toplumla, bütün demokratik kitle örgütleriyle özellikle Sağlık Sen ile yol yürümeye kararlıyız. Yapmamız gereken o kadar çok şey var ki ülkemiz için şehrimiz için çocuklarımızın geleceği için  bugünden sonra her bir önceki günden daha çok çalışarak, daha çok koşarak, şehrimizin daha zengin, esnafımızın, tüccarımızın, sanayicimizin, kadınlarımızın, gençlerimizin daha iyi şartlarda yaşayan bir şehir kurmaya bir şehir inşa etmeye kararlıyız” dedi.

Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkan adayı Volkan Doğan’da yaptığı konuşmada,  Sağlık Sen’i ve Memur Sen’i kendi evleri gibi gördüklerini belirterek, “Sizlerle birlikte olmaktan bu sofrayı paylaşmaktan büyük onur ve şeref diyoruz. Çok değerli Sağlık Sen Başkanımız Ata Hüseyin Köksal ile 5 Yıllık İlçe Başkanlığı süresinde Sağlık Sen üyeleri ile haklarını, hukuklarını, taleplerini  hep birlikte korumak için mücadele ettik. Kendi Ailemiz gibi gördüğümüz Sağlık Sen üyelerimizin hakları sayın başkanımız ile birlikte milletvekillerimiz ile birlikte gerçekten sonuna kadar koruduk kolladık bugüne kadar benim için rahat biz üzerimize düşen görevi sonuna kadar yaptık” dedi.

Gittiğikleri hiçbir yerde oy talebinde bulunmadıklarını belirten Doğan, “Ama burası bizim ailemizin içi kendi ailemiz Sağlık Sen için dün nasıl mücadele ettiysek sağlık sen için biz bu mücadeleyi verdiysek ben inanıyorum ki Sağlık Sen çalışanları da, Sağlık Sen üyeleri de, Sağlık Sen başkanımız da onlarda bugün bizim yanımız da olacaklar hiçbir şüphemiz yok

Biz Cumhur İttifakı 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte şekillendi aslında bir vücut buldu 15 Temmuz’u duyduğumuz da ilk alan gelen biz siyasi partimizin temsilcileri idi ama ondan sonra bizden sonra ilk partimizin önüne darbecilerin önüne gözünü kırpmadan çıkan Sağlık Sen çalışanlarıydı biz bunu çok net gördük. Bütün bir 15 Temmuz boyunca o sürecin başından sonuna ne zaman sağımıza baksak ne zaman solumuza baksak acaba kim var dediysek Sağlık Sen hep yanı başımızdaydı. Ben bu Ay yıldızlı bayrağın bu vatanın , be memleketin, bu devletin en güçlü bir şekilde savunan Sağlık Sen üyelerine, bu yıldızlı bayrağa bu vatanın bölünmez bütünlüğüne  en güçlü desteği veren Sağlık Sen’e saygılarımı sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, sağlık çalışanlarının özellikle hekim dışı sağlık çalışanlarının sorunlarını ve bu sorunların birlikte çözümlenmesi gerektiğini belirterek,  “Ayrım yapılmadan çözümlenmesi gerektiğini  çok güzel özetlendi. Ben ayrıntılı bilgiler alıp bugüne kadar yapılan çalışmalara ne katkı sağlayabiliriz onun gayreti içerisin de olacağız. Özellikle bu Döner Sermaye meselesi pek çok grupta ama sağlıkta ciddi bir sorun bunu mutlaka adaletli hale getirmemiz gerekiyor bununla ilgili olarak ta başkan vekilimiz bilgi verdi ben de bunları desteklemek için elimden geldiğince katkı sağlayacağım” dedi.

Sağlık Sen’in Eskişehir de ve Türkiye genelinde de ülke ve millet için, halk için yaptıklarına teşekkür eden Avcı, “ İnşallah bundan sonra da el birliği ile sağlık çalışanlarının  hem de Türk milletinin memnuniyetini artıracak kademeleri birlikte gerçekleştireceğiz.

O rakam gerçekten can sıkıcı bir tarafıyla iyi tamam müşteri memnuniyeti, hasta memnuniyeti,  kurum düzelmesi iyi olması gereken de bu ama buna mutlaka sağlık çalışanlarının memnuniyetinin de eşlik etmesi gerekir yoksa bu iş çığırından çıkar nitekim bazı olaylarla da bunun örneklerini görüyoruz. Burada çok daha sert caydırıcı tedbirlerin mutlaka yürürlüğe girmesi gerekiyor. Bununla ilgili olarak bütün dünyada ne yapılıyor başkaları Sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesi için ne yapmışlar nasıl sonuçlar almışlar bunlara bakarak Türkiyemiz  inşallah sağlık çalışanlarımız çalışma ortamlarını daha güvenli hale getirmenin hazırlıklarını yapıyoruz. tekrar bu davetiniz için çok teşekkür ederim bütün sağlık çalışanlarımıza da sağlıklı günler diliyorum” diye konuştu.

Toplantıya Ak Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Sağlık Sen Genel Merkez yöneticileri, Ak Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, parti yöneticileri, Sağlık Sen üyeleri ve sağlık emekçileri katıldı.

 

Editör: TE Bilişim