Odunpazarı Belediye Meclisi'nin 13'üncü birleşim 1'inci oturumu Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis toplantısında 14 gündem maddesi görüşüldü. Mecliste, Hamam Yolu Projesi’nin tamamlanabilmesi gerekçesi ile ilave 5 milyon 270 bin TL kredi yetkisinin Başkan Kazım Kurt’a verilmesi istendi. Konu hakkında görüşlerini aktaran AK Partili Adem Kara, daha önce projeyi görmeden ve Hamam yolunun güzel bir hale geleceğini düşündükleri için 10 milyon TL’lik kredi yetkisi verildiğini belirterek,  “Ancak yapılan çalışmaları görebildiğimiz kadarı ile kötü bir görünüme neden olduğunu görüyoruz. Ben şahsen iyi bir çalışma olmadığını düşünüyorum, betonarme yapının bulunduğunu biliyoruz. Ve bu talebinize red oyu vereceğimi açıklıyorum” dedi. Kara, yapılan çalışmalarda kullanılan alanların miktarlarında sözlü ya da yazılı olarak verilmesini talep etti.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Belediye Başkanı Kazım Kurt ise Hamamyolu Projesi’nin oldukça iddialı bir proje olduğunun altını çizdi. Kurt şunları aktardı: “ Hamam Yolu ile ilgili pek çok spelikasyon yapılıyor. 25 bin metrekare alanı kapsıyor. Bu kadar alanda yapılan köprü 160 metre uzunluğunda 3 metre genişliğinde bir alanı kapsıyor. Gazetelerde okuduğumuz o kafeteryaları kiraya verdiğimiz, bir takım şeylerin yapımı söz konusu değil. 1 Temmuz da yürürlüğe girecek yönetmelikteki şartlara göre oldukça küçük sayılacak yapılar var orada. Dolayısı ile teknik anlamda sıkıntı yok. Yeşil alan neresidir çok tartıştık. Tartışmalar sonunda yeşilin ağaç olduğu sonucuna varıldı. Sanıyorum orada çimalanı bin metrekare alan olarak kalacak, ağaçlar 270 adet ağaç var şuan, ancak proje sonunda 330 ağaç olacak ve geniş gövdeli ve gölgesinde oturulabilecek ağaçlar olacak. Ben bir kez daha yeşil alanda eksilme olmayacağını söylüyorum. Ağaç sökülmesi ağaç kesilmesi olarak algılandı. Öyle olmadığını gösterdik ve sanıyorum bu ağaçlar Park Bahçeler de yeşillenmeye başladı. Onu da merak edenler gösterebiliriz. Kredi konusunda ihale bedelinin üzerinde karşımıza çıktı. Tamamlama kredisi için müracaat ediyoruz. Yasaların verdiği imkan doğrultusunda” dedi.

Ayrıca görüşülen gündem maddeleri arasında öne çıkan bir diğer madde ise Odunpazarı'nda yapılacak Fotoğraf Müzesi ile ilgili madde oldu. Kentin tanınan Fotoğraf stüdyosu işletmecilerinden Osman Yaşar Tanaçan’ın şahısın yaptığı bağışlar ile Odunpazarı Bölgesi’ne yapılacak Fotoğraf Müzesi ile ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin diğer maddeleri gerekli komisyonlara gönderildi. Haziran ayında yapılacak olan bir sonraki meclis toplantısını 6 Haziran saat 17.00’da yapılmasına kararlaştırıldı.

Editör: TE Bilişim