Odunpazarı Belediye Meclisi'nin  2015 yılı ilk toplantısı Kazım Kurt Başkanlığında gerçekleşti.  Toplantıya son günlerde kentte meydana gelen şiddetli kar yağışları ve kapanan yollar damga vurdu.

Gündem dışı söz alan MHP'li Meclis Üyesi İnan Ersoy, Odunpazarı Belediyesi'ni meydana gelen bu yağışlar karşısında hiçbir çalışma yapmamakla suçladı.

 CHP'yi duyarsızlığından dolayı tebrik ediyoruz diyen Ersoy, "  CHP'liler hizmetlerinden vazgeçmişlerdir. Sabaha kadar uyumuşlardır.  Türkan Şoray'ı getireceğinize yolları açın.  Eskişehir Eskişehir olalı böyle zulüm görmedi. 100 yılın felaketi haline getiren böyle bir belediyecilik anlayışını kınıyoruz" dedi.  AKP'liler ise bu durum karşısında söz almayarak,  MHP'li İnan Ersoy'un konuşmalarını alkışladı.

 Ersoy'un konuşmalarının ardından eleştirilere açıklık getiren Başkan  Kurt ,   belediyenin karla mücadele konusundaki  çalışmaların da takdiri halka bıraktıklarını belirtti.  Doğayla kavga olmaz diyen Kurt, "  Biz Eskişehirlileri sıkıntıya sokmayacak bir çalışma içindeyiz. 70 80 cm kar yağacağını kimse bilemez, anında da kimse çözemez.  Bundan siyasi bir malzeme çıkmaz" şeklinde  konuştu.

 Toplantı da ayrıca denetim komisyonluğu üye seçimi yapıldı. CHP'den İbrahim Arslan ve Mehmet Uzun 20 oyla, AKP'den Ahmet Yapıcı ise 18 oyla denetim komisyonu üyeliğine seçildi.  4  meclis üyesi ise boş oy kullandı.

 Geçen ay Odunpazarı  ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliklerinden istifa ettiğini açıklayan CHP'li Mehmet Kamil Biçerli'nin yerine ise Yavuz Metin atandı.  Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği'ne ise Emre Genç'in getirilmesi  bekleniyor.

Mecliste son olarak Şarkiye Mahallesi'nde  Atlıhan Çarşısı'nın arkasında bulunan Yağcızade Konağı'nın da  Kültür Başkentliği ajansından satın alınarak belediyeye devredilmesi konusu görüşüldü.  Konu, plan bütçe imar ve hukuk ortak komisyonuna havale edildi. Başkan Kazım Kurt buranın satın alınması durumunda konmağı ya müze olarak ya da kütüphane olarak değerlendireceklerini belirtti.

 

 

 

Editör: TE Bilişim