Tepebaşı Belediye Mayıs ayı meclis ayının son toplantısında belediyenin şirketinin sınıf değişikliği ile 2013 yılı Mali Yılı Kesin Hesabı tartışmalara neden oldu. Meclis toplantısında Tepebaşı Peyzaj Temizlik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin anonim şirketine dönüştürülmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Bu maddede tartışmalar yaşandı. AK Parti’nin karşı oyunu değerlendiren Orhan Durmuş şunları söyledi: “ Tepebaşı Belediyesi İmar Limidet Şirketinin  sermaye artırımı ve Anonim Şirketine dönüştürülmesi konusunda çoğunluk kararına katılmıyoruz.

Belediyenin şirket kurma dair İçişleri Bakanlığı’nın genelgelerine yeni şirket kurulması artırımı konusundaki  Bakanlar Kurulu’da izin alınacak denilecektir. Bakanlık izin alınması gerekiyor.

Şirketin yetki temsilcisi belediye de çalışan personel  tarafından yapılması.

Danıştay’ın kararı rekabetin gerekçesi ile davaları red edilmesi, şirketin ana sözleşmesi bütçelerin incelenmemesi üzerine karşı oy kullanacağız.

Ahmet İlker de cevap olarak şunları söyledi:  İçişlerinin genelgesi  ile merkez idaresine verilen yetkisi ile sınırlı olduğu daha sonra Ticaret Yasası nedeniyle bedelsiz şirket edilmesi ile İçişleri Bakanlığı ile Bakanlar Kurulundan izin alınmadığı ilgili yürütme kararı vardır. Belediyelerin hibe yoluyla şirket kurulmasının önü açılmıştır. Bir sakıncası yoktur. Olumlu oy vereceğiz.”

Konuşmalardan sonra komisyon kararı   oy çokluğu ile kabul edildi.

2013 YILI KESİN HESAP GÖRÜŞÜLDÜ

 Tepebaşı Belediyesi Meclis toplantısında 2013 Mali yılı Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı görüşüldü. Komisyon raporu Ak parti’nin karşı oyu ile kabul edildi. Bu konuyla ilgili görüş bildiren Ak Partili Orhan Durmuş: “Komisyon raporu kesin hesap taşınır hesabının görüşmesinde komisyon raporuna katılmıyoruz. Komisyon raporundaki kesin hesaplarındaki rakamlar ile faaliyet raporunda gösterilen rakamlar farklıdır. Bu yüzden   doğru olmadığı ve çelişkili olduğu düşüncesi ile red vereceğiz.

 Daha sonda söz alan CHP’li Ahmet İlker’in AK Partililerin eleştirilerinin siyasi yönündeki açıklamaları AK parti’li grubun tepkisini topladı.

 

Orhan Durmuş şöyle konuştu: Ak Parti gurubu olarak saygı ile karşılıyoruz. İyi niyetli olarak belediyenin bir mensubu olarak, doğru yapılması konusunda eleştirilerimizi yapıyoruz. İyi niyetle yapıyoruz. Ortayı germek gibi anlayışımız yok. Rakamların tereddüt olduğunu gösteriyoruz, dikkatli olmasını istiyoruz. Tepebaşı’nın borcu 80 milyon liradır. Odunpazarı belediyesi borcu ile kıyaslamak yanlıştır. Zaten aralarında pek fark yoktur.. Raporları hazırlarken daha dikkatli olmasını istiyoruz.

 İlgili madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Editör: TE Bilişim