Batıkent Mahallesi’nde inşaatı tamamlanan Medine Camii ibadete açıldı. 

Medine Camii’nin açılışına Vali Güngör Azim Tuna, Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Ünaldı, İl Müftüsü Niyazi Ersoy, Hayırsever ve Medine Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Aynur Eken ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasında katkıda bulunan vatandaşlarımıza teşekkür eden Vali Tuna, “Açılışını yapacağımız camiinin birlik ve beraberliğimizin en önemli simgelerinden olan camiler ibadethanelerimiz bizim sadece günde beş vakit namaz kılmak için değil, onun dışında da hayatımızın içerisinde bir araya geldiğimiz kaynaştığımız dünyaya ait meseleleri de icabında konuştuğumuz çocuklarımızı getirdiğimiz, hoşça vakit geçireceğimiz sosyal bir ortam olsun, hayatımızın içinde bir mekân olsun. Burada yaşayan binlerce vatandaşımızın hayatına güzellik katsın” dedi.

Böyle güzel işlere her zaman destek vereceklerini ifade eden Vali Tuna sözlerine şöyle devam etti:  “Bu yapılan hizmet burada kalmasın! İnşallah derneğimiz çalışmalarını burada bırakmasın devam ettirsin, buraları da ihya etsin, güzelleştirsin. Biz de elimizden geldiği kadar kendilerine destek verelim.” 

Cami inşa etmek ve inşa edilmiş camileri koruyup yaşatmak, Yüce Allah’a samimi bir kul olmanın tezahürü olduğunu ifade eden İl Müftüsü Niyazi Ersoy ise  “Bu cami hiç şüphesiz, ölçülemeyecek derecede fedakârlıkların, yorgunlukların, umudun ve çabanın sonucunda bu hale gelmiştir. Ben emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.

Medine Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Aynur Eken de çıktığı bu zorlu yolda yardımlarını esirgemeyen herkese tek tek teşekkür etti.

Yapılan açılış konuşmalarından sonra Medine Camii yapılan dua ile hizmete açıldı. Vali Tuna, Milletvekili Koca, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar açılış sonrası yapımı tamamlanan camide ilk Cuma namazını kıldı. Namaz çıkışı ise, vatandaşlara etli pilav ve ayran ikram edildi.
Editör: TE Bilişim