HABER: HÜSEYİN GÜVEN

  Es Kültür Der Başkanı İsa Canseven Odunpazarı Belediyesi’nin yeni başkanı Kazım Kurt’un ödeneklerini kestiği yönündeki haberlere açıklık getirdi.

 Canseven, Eskişehir Kültür Kerneği’nin bünyesinde kurulu olan mehteran takımının 2007 senesinin Mart ayından itibaren Eskişehir ili, ilçeleri ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde Türk kültürüne katkı faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğünü hatırlattı.

 Son günlerde Eskişehir’in yerel basınında çıkan asılsız haberlerle yıpratılmaya çalışıldıklarını kaydeden Canseven, Eskişehir Kültür Derneği’nin hiç bir siyasi parti, kurum ya da kuruluşla bağlantısı yoktur.

 

Eskişehir Kültür Derneği’ne Odunpazarı Belediyesi’nden aylık 6000 TL ve program başına para aktarıldığı söylentisi, onur kırıcı ve iftiradır.

 

Odunpazarı belediyesi bünyesinde 2007 senesinde kurulan mehteran takımı ile bizim hiç bir bağlantımız yoktur.

Odunpazarı Belediyesi mehteran takımı belediye başkanının değişmesinden sonra dağıtılmıştır.

 

Odunpazarı Belediye başkanı olan Burhan Sakallı bey ve kültür müdürü elbette kendi bünyesinde kurulu olan mehter takımına aktardığı parayı belgelendirmiştir, bu konuda Burhan beyden bilgi alınması gerekmektedir

 

Ne yazık ki gazetecilik ilkesine uyulmayarak Odunpazarı Belediyesin’in mehteran ekibinin değil, Eskişehir Kültür Derneği mehter takımının fotoğrafları yer almaktadır ve Odunpazarı Belediyesi’nin mehteran takımının faaliyetlerini dernek çatısı altında sürdürdüğü, sponsor aradığı yazılmaktadır

 

Eskişehir Kültür Derneği’in sponsor aradığı yalandır , bizim fotoğraflarımız bizden bilgi almadan ve bizimle görüşülmüş gibi beyanatlar yalandır.

 

Eskişehir Kültür Derneği Mehteran Takımına para aktarıldı ise belgesini ve de aktaran kişiyi ispata davet ediyorum.

 

İsnatsız ve belgesiz yapılan haberleri esefle kınıyorum, Eskişehir Kültür Derneği başkanı olarak her türlü yasal hakkımı kullanacağımı duyuruyorum

 

 

Editör: TE Bilişim