Türk Büro Sen Eskişehir Şube Başkanı Zafer Güney, imzalanan toplu sözleşmedeki bazı maddeleri ele aldı.

Taşra teşkilatını ve bazı kurumlara fazla çalışma ücreti verilmesi ile ilgili maddeleri  irdeleyen Güney, “SGK ve Vergi Dairesi Müdürlüklerinin taşra teşkilatlarında iş yoğunluğu diğerlerine göre fazla olan birimlerinde görev yapan personele taşra teşkilatında görev yapan toplam personelin yüzde 10 geçmeyecek şekilde fazla çalışma ücreti ödenmesinden bahsedilmektedir. Ancak sendikamız bu maddenin uygulamaya geçmesiyle beraber söz konusu kurumların taşra teşkilatı çalışanları arasında huzursuzluğa neden olacağı çalışma barışını bozacağı kanaatindedir” dedi.

"Tüm çalışanı kucaklamayan çalışanlar arasında huzuru ve çalışma barışını bozan bir madde de mutabakata varmanın neresi bir tarihi başarıdır" diyen Türk Büro Sen Şube Başkanı Zafer Güney, “Tarihi başarı, Malum-Sen’in yetkili olduğu dönemde kaybedilen haklardan olan fazla mesainin tüm kurumlarda tüm personele yeniden ödenmesini sağlamaktadır. Ayrıca toplu sözleşmenin mutabakata varılan çok maddesi çalışma yapılacaktır ile bitmektedir. Toplu sözleşmelerde mutabakata varılan konular net olur sonları cakla bitmez. Netice itibariyle kamu çalışanlarına 2016-2017 yılları masada kaybettirilmiştir” diye konuştu.

Türk Büro Sen Şube Başkanı Güney, Hakkari ve Van’da görev yapmakta iken kaçırılan 19 gümrük memurundan yaklaşık 17  gündür hala haber olmadığını güvenlik güçlerinin bir an önce gümrük memurlarını bularak sağ sağlım ailelerine ve mesai arkadaşlarına kavuşmalarını sağlamalarını cani yürekten istediklerini söyledi. 

Editör: TE Bilişim