Memur Sen İl Temsilcisi Muammer Karaman, sendika üyeleri açısından konfederasyona bağlı sendikaların açık ara farkla önde olduklarını ve bu başarıyı yetkiyle taçlandırıldığını söyledi.
Memur Sen’in 21. Kuruluş yıldönümünü kutladıklarını vurgulayan Karaman “Memur Sen’in üye sayısı 955 bin 989’a ulaşmış, kamunun 11 hizmet kolunun  tamamında açık ara farklarla sendikalarımız başarılarını  yetkiyle taçlandırmışlardır. Ulaştığımız başarılarda emeği bulunan teşkilatımızın mensuplarını yürekten kutluyoruz. Bu başarıda toplu sözleşme kazanımlarımızın etkisi var” dedi.
Karaman şöyle konuştu; "İnsanı ilgilendiren her şey bizi ilgilendirir anlayışı ile başlattığımız Memur Sen erdemliler yolculuğu 21. kuruluş yılını kutlarken, sendikal hareketi kavga ve çatışma ortamından kurtarmak, milletin değerleri ile uğraşan ve savaşan bir görüntü vermekten uzaklaştırmak, sendikacılığı batılı referanslar üzerinden ve batılı değerlerin ülkeye transferini sağlayan bir taşeron olmaktan çıkarmak adına yürüttüğümüz mücadele ile memurların yüz akı milletimizin umudu olmayı sürdürüyoruz.
Memurların yüzakı  milletin umudu olarak gösterdiği yüksek teveccüh ile kendi rekorlarımızı geliştiriyor yeniliyoruz. Mayıs 2016 itibarı ile yetkili sendika ve konfederasyonları tespit için tutulan tutanaklarda Memur Sen’in üye sayısı 955 Bin 989’a ulaşmış, kamunun 11 hizmet kolunun tamamında açık ara farklarla sendikalarımız başarılarını yetkiyle taçlandırmışlardır. Eskişehir’deki başarımızda ülke genelindeki başarıları desteklemiştir. Sendikalarımız diğer sendikaların toplam üye sayısını katlayan rakamlarla yetkili olma unvanlarını pekiştirmişlerdir. Bugün Memur Sen Eskişehir Temsilciliği olarak üye sayımız 13 Bin rakamına ulaşmıştır.
Ulaştığımız başarılarda emeği bulunan teşkilatımızın mensuplarını yürekten kutluyoruz. Bu büyük başarıda toplu sözleşme kazanımlarımızın etkisi var. Teröre karşı dik duruşumuz var. Vesayete karşı millet iradesinin yanında yer alışımız var. Bu milletin tüm renklerini benimsemek, sevmek, kimseyi ötekileştirmemek ve farklılıklarımızı zenginlik sayan anlayışımız var.
Ulaştığımız üye sayılarının ve elde ettiğimiz yetkinin bize yüklediği sorumluluğu büyüttüğünün farkındayız. Bu sorumluluk ile yaşadığımız sorunların çözümünü sağlamak ve çözüme katkı sunmak adına yürüttüğümüz çalışmaların hızını ve kalitesini her geçen gün artırıyoruz. Dün, başörtüsü başta olmak üzere pek çok insan hakkı ihlalini ortadan kaldırdığımız gibi toplu sözleşme hakkını elde ettiğimiz gibi ,katsayı adaletsizliğini ortadan kaldırdığımız gibi yaşanılan tüm sorunları ortadan kaldırma irade ve dirayetini göstereceğiz.
Terörün bitmesi ve terörün yaşama imkanı bulduğu zeminin kurutulması için yürütülen mücadeleye ve gayretlere desteğimizi sürdürüyoruz. Ülkemizde ve dünyada mazlum ve mağdurlara el uzatmaya hemhal olmaya devam edeceğiz. Emperyalistlerin ülkemizi ve bölgemizi hedef alan çalışmalarına karşı dik durmayı sürdüreceğiz.
Memur Sen olarak 81  ilde varolan teşkilatlarımızla bu ramazan ayında iftar programlarımızı terör mağduru bölge insanlarımız, yoksul  ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ve Suriyeli mültecilerle paylaşacağız. Milyonlarca liralık yardım yekununu bu çalışmalara aktararak güzel bir örneklik teşkil etmeyi istiyoruz.
 
Editör: TE Bilişim