Memur-Sen İl Temsilcisi, Eğitim-Bir-Sen 1 No.Lu Şube Başkanı Muammer Karaman, yardımlarla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının ülkemizde de görülmesiyle beraber salgının yol açacağı her türlü sıkıntıyı minimize etmek adına Memur-Sen ve bağlı sendikaları düzenlenen törenle 1.500.000 TL’lik kumanya yardımı yaptı. Konuyla alakalı açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi MUAMMER KARAMAN; “Sendikamız dün olduğu gibi bugün de milli bir duruş sergileyerek ülkesinin ve milletinin yanında olmaya devam edecektir.” dedi. KARAMAN sözlerine şu şekilde devam etti:

Salgının başlamasıyla beraber öngörülen tüm sıkıntılara ve ihtiyaçlara karşı devletimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bilindiği üzere ilk etapta Konukevimizi sağlık çalışanlarına tahsis ederek onların bu konudaki ihtiyaçlarına destek olduk. Akabinde meslek liselerimizde üretilen 50 bin koruyucu ekipmanı finanse ederek devletimize bağışladık. Daha sonra Cumhurbaskanimizin açıkladığı “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına desteğimizi açıkladık. 1 milyon TL bağış ve bağlı sendikalarımızın Genel Başkanlarının birer maaşlarını bağışlamaları ile Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasına destek verdik. Şimdi Vefa Zamanı sloganıyla bir kampanya başlattık. İHH, Türk Kızılay’ı ve Deniz Feneri Derneğine 1 milyon TL bağışta bulunarak bu süreçten etkilenen vatandaşlarımızın yaralarına merhem olmayı hedefledik. Şimdi de 1 milyon 5 yüz bin liralık kumanya desteğinde bulunuyoruz. İHH, Deniz Feneri Derneği ve TDV üzerinden bu kumanyalar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Ramazan vesilesiyle yaptığımız bu yardımla beraber Memur-Sen 4 milyon TL’yi aşan bir yardım gerçekleştirmiştir.

Memur-Sen Üyelerini Vefa Destek Gruplarına Davet Ediyorum.

Memur-Sen İl Temsilcisi KARAMAN sözlerine şu şekilde devam etti.

Şu anda ilimizde kurulan Vefa Destek Gruplarında görev alan bir çok üyemiz bulunuyor. Ben de çeşitli aralıklarla bu gruplarımızı ziyaret ediyor ve arkadaşlarıma destek oluyorum. Bu dönemde yardımlaşmaya ve dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu vurguluyor ve tüm Memur-Sen üyelerini Vefa Destek Gruplarında görev almaya davet ediyorum."

Editör: TE Bilişim