Türkiye Kamu Sen İl temsilcisi Hüsnü Tuncer, yaşanan ekonomik gelişmeler karşısında memurların maaşlarının her geçen gün eridiğini gelen zamlar karşısında memurların bu yıl kurban vecibelerini yerine getirmekte de zorlanacağını söyledi.
Bir yıl içinde iğneden ipliğe her ürüne zam geldiğini vurgulayan T.Kamu Sen il temsilcisi Tuncer, “Vatandaşlarımız her bayrama biraz daha zor şartlarda giriyor. Geçtiğimiz yıla oranla kurban masrafı da ortalama 100 lira arttı. Geçen yıl küçükbaş kurbanlıklar marketlerde ortalama 620 lira iken bu yıl 695 liraya yükseldi. Büyükbaş kurbanlıkların ise 7’de 1 hissesi geçen yıl 693 lira iken bu yıl 795 lira oldu” dedi.
Son yıllardaki politikalar, memur maaşlarının her alanda erimesine neden olduğunu belirten Hüsnü Tuncer, Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi’nin yaptığı araştırmaya göre bu dönemde memurların alım gücündeki erime, bazı zorunlu tüketim harcamaları karşısında %70’e ulaştığını ifade etti.
İktidarın vatandaşların dini vecibelerini yerine getirebilmesi için gerekli ekonomik imkânları sağlaması ve dini bayramlar öncesinde bayram ikramiyesi verilmesi gerektiğine bir kez daha vurgu yapan Hüsnü Tuncer, “Bir tarafta ailesinin geçimini sağlamak için yapmak zorunda olduğu giderler; diğer tarafta dini bir vecibe olarak gördüğü kurban ibadeti memurları kara kara düşündürmektedir” diye konuştu.
 

Editör: TE Bilişim