“Yasalar, hak ve sorumlulukları, ceza ve yasakları içermektedir. Hukuki ve kanuni olarak içtimai hayatın düzenlenmesinde yasalara ihtiyaç vardır” diyen Hak-Sen Konfederasyonu Eskişehir il Başkanı Yavuz Toptaş, Hak Sen’i anlattı.

Toptaş Hak Sen’i şöyle anlattı:

“Bunun yanı sıra çalışma hayatını düzenleyen kanun maddelerimiz de , insanları çalışma hayatında koruma altına almak üzere ortaya çıkartılmıştır. Fakat gerek iş verenler , gerekse idare pozisyonunda görev yapanlar , zaman zaman farklı şekillerde  kanunlarda ki boşluklardan yararlanarak , kanun tanımaz uygulamalar , keyfi uygulamalar ile çalışanlar üzerinde farklı uygulamalar ile baskı , mobbing , yıldırmalar ile çalışma huzurunu bozmakta , çalışanlara zarar vermektedirler. Fakat üst idareciler ne bu idarecileri denetlemekte , ne de bu yapılanlara karşı bir tavır sergilemektedirler. Hatta bazen aksine destekler tarzda hareketler içerisine girmektedirler.

Peki memurlar bu konuda ne yapmaları,  haklarını nasıl korumaları gerekir.

Kanunları bilmediğiniz  , cesaretli olup hakkınızı savunmadığınız sürece , idarecilerin iki dudağı arasında çalışmak zorunda kalırsınız. Eğer hakkınızı savunamıyorsanız ve o cesareti göstermiyorsanız sizin yerinize sizin hakkınızı savunacak sendikalardan destek almanız gerekiyor.

Peki burada sendika seçimini nasıl yapmak , sendikaları iyi tanımak , duruşlarını irdelemek , işveren sendikası mı ? yoksa memurun hakkını koruyan bir sendika mı ? olduğuna bakmak , sendikanın siyasi olarak davranıp kendi çıkar ekseninde hareket edip,  memuru yalnız bırakması mı , hiç bir siyasi ideoloji gütmeden tamamen memurun yanında olan bir sendika mı , olduğunu iyi araştırmak gerekir.

Bugün maalesef ki sendikacılıkta gelinen nokta sendika kimliği ile koltuk ve makam kazanma yarışına dönüşmüş. Çalışan , sendika aidatı ödeyen kişilerin , sendikalardan beklentilerini hüsrana uğratan bir duruma gelmiştir. Peki kim koruyacak bu memurun hakkını ,  sendikacılık çatısı altında , siyasete hizmet eden sendikalar mı ? yoksa tüm siyasi partilere eşit mesafede durarak,  tüzüğüne bile ‘siyasete bulaşan hiç kimsenin sendika yönetiminde yer alamayacağını’ kuruluş tüzüğüne madde olarak koyarak , gücünü Türkiye Cumhuriyeti kanunlarından alan bir sendikamı sizi korur ?

Hemen aklımıza siyasete bulaşmayan , çalışanın hakkını koruyan , çıkar ilişkisinden uzak duran , sendikacılığı kendi çıkarları için basamak olarak kullanmayan , tamamen memurun hakkını arayan, üyesinden üyelik formunu alıp , arkasını dönüp giden değil ! onun hayır duasını almak için , üzerine düşeni yapan , böyle bir sendika var mı ? diye sorduğunuzu tahmin ediyorum. Ve cevabım ‘EVET’ böyle bir sendika var. 12 iş kolu ile tüm kurumlarda Memurların hakkını koruyan,  gerçek sendikacılık yapan , memurun aradığı böyle bir sendika var. Bu sendikanın adı , Hak-Sen Konfederasyonu 'dur.

Bu Konfederasyonun Genel Başkanı Sayın Ayhan Çivi 'dir. Genel Başkanımız Ayhan Çivi Çalışma Sosyal Güvenlik bakanlığında Uzman kadrosunda görevini sürdüren, aynı zamanda Matematik Mühendisi olan örnek bir insandır. Şöyle ki Sayın Ayhan Çivi Kamu sen 'de Genel Başkan olduğu dönemde Siyâset ile sendikacılığın birbirinden ayrı olması gerektiğini savunmuş , akabinde tekrar Genel başkan olarak seçildikten sonra istifa etmiştir . Konfederasyon başkanımız Sayın Ayhan Çivi,  2007 de kendi sendikasını kurduktan sonra ardından 2008 de kendi konfederasyonu kurarak Hak-Sen 'i bu günkü haline getirmiştir. Kamu-sen de sergilediği duruşu,  Hak-sen de sergileyerek tüm siyasilere eşit mesafede durarak , siyasetten beslenen değil , aksine doğru çizgide ilerleyip , örnek davranış sergileyen , doğru sendikacılık yaparak herkese can simidi olan bir sendikayı hayata geçirip bizlere sunmuştur. Şimdi bizlerin de tüm kurumlarda ki memurlar olarak bu yapıya üye olup,  sahip çıkma ve desteklememiz gerekmektedir. Haydi Hak-Sen 'ı tanımak için bize elinizi uzatmanızı bekliyoruz.

Eskişehir de Tüm Kurumlarda , duruşumuzu ve mücadelemizi nasıl ki tüm Türkiye için sergiliyorsak , şimdi de Eskişehir’de memurun yanında olarak , sizin için sarf etmeye gayret ediyoruz. Sizleri de Hak-Sen 'e bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim