Tüm Üniversite Çalışanları Sendikası (Tüm Üni-Sen) tarafından yapılan Üniversite çalışanlarının en çok mağduriyet yaşadıkları konuların belirlenmesine yönelik anket çalışmasını kamuoyuna açıkladı. Ankete göre, çalışanların en çok mağdur yaşadıklarının konuların başında tayin ve nakil olduğu vurguladı.

Tüm Üni-Sen yaptığı ankete göre yapılan değerlendirme şöyle:

“Ankete katılanların verdikleri cevaplara bakıldığında 1. sırada % 64,90 oranında yani her 3 kişiden 2 si tayin ve nakil konusunda mağduriyet yaşadıklarını ifade etmişlerdir, 2. sırada torpil ve adam kayırmanın üniversitelerde bir diğer mağduriyet konusu olarak % 60,40 oranında gerçekleştiği görülmekte, 3. sırada idari atamalarda yapılan haksızlıklar ve 4. sırada mali ve sosyal haklar konularındaki eksiklik ve haksızlıklar, 5. sırada ise yüzlerce dava konusu olan 13/B-4 uygulamasındaki keyfilikler ve haksızlıklar üniversite çalışanlarının öncelikli ve  güncel en büyük mağduriyetleri olarak anket sonuçlarında sıralanmaktadır. Ankette sorulan soruların devamında 6. sırada Taciz ve Mobbing mağduriyetlerinin %35,10 oranında cevaplanmış olması, üniversitelerde çalışan her 3 kişiden birinin taciz ve mobbing mağduru olduğunu ortaya koymaktadır. Toplam 15 konu başlığında üniversite çalışanlarının mağduriyetlerinin öncelik ve yoğunluklu olarak belirlenmesine yönelik yapılan çalışmada devam eden sorulara verilen yüzdelik cevaplar anket grafiğimizde görülmektedir.

Sendikamız Genel Merkezinin 2017 yılbaşı itibariyle üniversite çalışanlarının Tayin ve Nakil mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik olarak hazırlamış olduğu ‘Üniversitelerde çalışan İdari ve Teknik Personelin Tayin ve Nakil Yönetmeliği Taslak’ çalışmasının bu vesile ile ne kadar büyük bir gereklilik olduğu ve önem arz ettiği bir kez daha ortaya çıkmış olmaktadır.

Kuruluş amacı Üniversite çalışanlarının sorunlarının ve mağduriyetlerinin dile getirilmesi suretiyle kamuoyu yaratılması, çözüm önerileri ve bu konularda gerekli girişimlerin yerine getirilmesi, dolayısıyla Üniversite çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi olan Sendikamız tarafından yürütülen anket çalışması sonuçlarına bakıldığında haklılığımız bir kez daha tescillenmiş, Üniversite çalışanlarının Tayin ve Nakil Problemlerinin giderilmesi zorunluluğu bir kez daha gözler önüne serilmiş, bu konuda yapılması gereken mevzuat değişiklikleri ve düzenlemelerin artık kaçınılmaz bir durum olduğu gerçeği apaçık bir şekilde bizzat Üniversite çalışanları tarafından ilgili kurum ve kuruluşlara haykırılmıştır.

Elde edilen anket sonuçları ile dile getirilen öncelikli mağduriyetlerimizin duymayan kulaklara duyurulması ve Üniversite çalışanlarının sorunlarının, mağduriyetlerinin giderilmesi için atılması gereken her türlü adım, yapılması gereken her türlü girişim, her seviyede ve her platformda Sendikamızca dile getirilmeye devam edilecek, Üniversite çalışanlarının hak mücadelesi için çıktığımız yolda asla geri adım atılmayacaktır.”

Editör: TE Bilişim