Yahnikapan köylüleri 198 bin metrekare meralarının Tarım İl Müdürlüğü tarafından 25 yıllığına kiralanmak istemesine tepki gösterdi.

Yahnikapan Cemevi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zeynel Uğur, biran önce yanlıştan dönülmesini istedi.

 Meralarının çocuklarının geleceği olduğunun altını çizen Uğur, “Bizler geçimimizi hayvancılıkla sağlıyoruz. Tarımdan bir şey kazanamaz olduk. Şimdi ise köyümüz etrafında bulunan meramız ihale usulü 25 yıllığına kiraya verilmek isteniyor. 2 gün sonra ihalesi var. 25 yıl sonra 5+10 yıllığına tekrar kiraya verileceğini öğrendik. Yetkili kurumlarla görüştüğümüzde sizde ihaleye girin alın deniyor. Bizlerin bu ihaleye girecek maddi gücü yok. Köyde yaşamımızı idame edebilmemiz için hayvancılık yapmak zorundayız. Meramızı ağaya, beye vermek istemiyoruz.

Tarımda köye dönüşler başlamıştı. Köyümüzün hane sayısı 201’e ulaşmıştı. Şimdi ise meramız elden gidiyor. Köye dönün dediler biz de köye dönmeye başlamıştık. Şimdi ise meralar kiraya verilirse bizler hayvancılığı yapamaz hale geleceğiz. İlgilerin sesimizi duymasını istiyoruz. Meramızda hayvanları otlatmak istiyoruz. Çünkü devamlı kapalı yerde yem verirsek yine para kazanamayacağız. Meramız çocuklarımızın geleceğidir. Kiralanmasını istemiyoruz.”dedi.

 “Yahnikapan Merana sahip çık”, “Köye dön diyorlar meramızı alıyorlar naapcaz…” yazılı pankart açan köylüler tepkilerini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim