Eskişehir Serbest  Muhasebeci, Mali Müşavirler Odası’nın Danışma Meclisi 9. Olağan toplantıs, oda toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında Mesleki Yeterlilik Sınavlarını ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ruhsatı almaya hak kazanan 14 muhasebeciye ruhsatları törenle teslim edildi.

Ruhsat töreninde konuşan Eskişehir Serbest  Muhasebeci, Mali Müşavirler Odası Başkanı  Neşet Ertoy, ruhsatını yeni alan genç meslektaşlarının, önce lisans eğitimlerini tamamladıklarını, sonra kazanma oranı % 9-10 gibi çok düşük olan bir Staja Giriş Sınavında başarı sağlayarak stajyer olduklarını belirterek, “ 3 yıl hiçte kolay olmayan bir staj sürecini tamamladılar, bitmedi sonrasında 8 ayrı dersten klasik sistem yeterlilik sınavına tabi tutularak yeterliliklerini kanıtlamak zorunda kaldılar.

Yani başka bir meslekte olmayan zorlu bir süreci tamamladılar. Yaşama dair birçok şeylerini ertelemek zorunda kaldılar. Ama sonucunda bütün bu emeklerin ve özverilerinin karşılığı olan Mali Müşavirlik Ünvanını ve Ruhsatlarını alarak 113 bin kişilik muhasebe ailesine dahil oldular. Genç meslektaşlarımı ve bu süreçte onları yalnız bırakmayan ailelerini bir kez daha canı gönülden kutluyorum” dedi.

Yüksek bilgi birikimi gerektiren, ileri derecede teknolojiyi kullanmak zorunda oldukları, sürekli olarak kendisini yenileyen ve güncelleyen, sürekli eğitimin şart olduğu bir meslek grubunun üyeleri olduklarını ifade eden Ertoy, “Mesleğimiz, sizlerle birlikte ve sizlerin katacağı değerler ile mevcut yükseliş trendini devam ettirecek ve beklenen saygınlığa ulaşması için bir tuğla daha koyulmuş olacaktır. İşte bu yüzden sizlerin, Mesleğinize, Ruhsatınıza, Odanıza ve Birliğinize sahip çıkmanız Mali Müşavirlik Mesleği adına çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Muhasebe, kayıt tutma anlamında önemini yitirmeye başladığını ve süratli bir şekilde kabuk değiştirmekte olduğunu kaydeden ESMMMO Başkanı Neşet Ertoy şunları söyledi:

“ Özellikle gelişen teknolojiye bağlı olarak yaygınlaşan elektronik uygulamalar, giderek karmaşık hale gelen mevzuat değişiklikleri artık Mali Müşavirlik Mesleğini tek başına yapılabilir olmaktan çıkarmaya başlamıştır.

Bizler ne yapabiliriz,  ayrılmaktan ziyade birleşerek güç birliği yapmalıyız. Küçük olsun benim olsun düşüncesini terk etmeliyiz, Farklı alanlarda uzmanlaşarak hizmet kalitemizi artırıp rekabet etmeliyiz. Bizlerde bu konuda, gerek eğitim gerekse diğer alanlarda çalışmalar yaparak sizlere her zaman destek olmaya çalışacağız.

Bundan sonraki mesleki yaşamınızda, kiminiz bağımlı kiminiz ise bağımsız çalışacaksınız. Çalışma şekliniz ne olursa olsun ama bu çalışmalarınızda, aldığınız tüm diğer sosyal görevlerde, kısacası, her zaman her yerde Meslek Ünvanınıza yakışır bir şekilde hareket etme sorumluluğunuz var, mesleğinizi ve Odanızı temsil ettiğinizi unutmayın. Çok zor şartlarda elde ettiğiniz bu ruhsat, sizin ayrılacağınızdır.

Meslek yaşamanızda, Mesleki Standartlara ve Mesleki etik kurallara bağlı hareket ederseniz, bağımsızlığınızdan ödün vermezseniz, dürüst, tarafsız ve güvenilir olursanız, sürekli eğitiminize önem verirseniz ve haksız rekabetten uzak durursanız inanın bana çok başarılı ve saygın bir meslek mensubu olursunuz.

Bu başarıyı, Muhasebenin temel ilkelerinden taviz vermeyerek,  Meslektaşlarınızı küçük düşürecek eylem ve davranışlardan kaçınarak, müşterilerin her dediklerine inanmayıp meslektaşlarınız ile diyalog kurarak,  Odamızın eğitim ve etkinliklerine katılarak sağlayabilirsiniz.

Ayrıca, Oda çalışma komisyonlarında görev alarak mesleğimize ve bizlere büyük katkılar sunabilirsiniz.

Unutmayın meslek, sadece yöneticilerinin gayretleriyle değil asıl sizlerin vereceği güç ve katkı ile başarılı olacak ve beklenen saygınlığını kazanacaktır.

Biz yöneticileri her zaman eleştirme hakkına sahipsiniz hiç çekinmeyin, bundan rahatsız olmayız, aksine memnun oluruz ama özellikle sizden ricam mesleğimize ve meslek örgütümüze zarar verecek ve yıpratacak eleştirilerden kaçınmanızdır.”

Ruhsatlarının alanlar şunlar:                                                                                                                        

Ali Rıza Anar, Demet Tomak, Dursun Ali Yıldız, Emrah Durgun, Güner Kurtul, Hakan Çivisöken, Halil Çakır, Ozan Onur Vurmaz, Sait Gündem, Semra Civek, Sinan Kaygısız, Suat Kırtaş, Sultan Gaye Erdoğan ve Yunus Ozan Oktaş.

Editör: TE Bilişim