Türkiye Barolar Birliği Başkanı Başkanı Metin Feyzioğlu bir taktım ziyaretlerde bulunmak üzere bugün Eskişehir’e geldi. Feyzioğlu’nun ilk durağı Gündüzler Mahallesi oldu. Termik Santralin yapılacağı alana giden Feyzioğlu, mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Ziyarette Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, siyasi parti, belediye ve STK temsilcileri de yer aldı.

Feyzioğlunu karşılayan Gündüzler Dernek Başkanı Selim Kurnaz halkın yüzde 95’nin termik santrale karşı olduğunu aktardı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Başkanı Metin Feyzioğlu ise,  “Eskişehir’de kömürlü termik santral cinayettir. Açık söylüyorum; sadece Alpu ovasını değil, Sakarya havzasını da öldürür, marul yetiştiremez hale geliriz marul. Çok basit sebebi var şöyle arkaya bakın Alpu Ovası. Alpu Ovası için buradayız. Buradaki insanların canı için buradayız. Çevre hakkı aslında yaşam hakkında Barajdan saat 1900 ton su çekmek durumdalar. Başka türlü soğumaz bu suyu soğutmak için kullanacaklar sonra bu su nereye gidecek yerin altına verseler burası bitecek. Porsuk’a verecekler Porsuk kirlenecek simsiyah akacak. Leş gibi akacak. Türkiye buradan doyuyor Türkiye’yi aç bırakacaklar, köylüyü işsiz bırakacaklar” dedi.  

Termik santrali destekleyenleri akla,  vicdana davet ediyorum diyen Feyzioğlu,  “Önümüzde seçimler var sadece Eskişehir’de yaşayanlar değil Sakarya Ovasında yaşayanları marul yetiştiremezsiniz. Uyarıyorum ültimatom verin siyasetçiklere. Termik santralden vazgeçtik demeyenlere oy yok. Manifestasyonu ortaya koyun. Lületaşı burada çıkıyor nasıl bir para hırsıdır. Lületaşı ocakları üstüne termik santralden çıkan külleri basacaksınız. Radon Gazı çıkacak burayı kanser yapacak. Bu nasıl bir vicdansızlıktır. Sadece şu ovaya bakın yüreğin gram vatan sevgisi olan birisi buraya bu katliamı yapmaz.  24 Haziran’daki seçimler şanstır. Katliam olmayacaktır diyenin peşine gidelim. Termik santrali yapacağız diyene oy yok. Her zaman büyükşehir belediyesinin, Odunpazarı , Tepebaşı Belediyesinin yanındayız en önemlisi halkımızın yanındayız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim