Almanya'dan Çin'e kadar ihraç edilen ve İngiltere kraliyet ailesinin sofrasını süsleyen 'Mihalıççık Kirazı' bu yıl üreticinin yüzünü  yine güldürdü.

Mihalıççıklılar Yaptırma, Yaşatma ve Sosyal Kültür Derneği Başkanı Cemalettin Ürgüp ilçede son yıllarda ciddi bir kiraz potansiyelinin olduğunu belirterek, 'Mihalıççık Kirazı'nın  hava şartlarına göre temmuz ayının sonlarına kadar hasadının yapıldığını ve İlçede ihracata yönelik kiraz üretildiğini belirten  Ürgüp " Mihalıççık Kirazımızın özelliğinin ziraat 900 çeşidi olmasıdır. Mihalıççık ilçesinin rakım ve yükseltiğinden dolayı kirazın hasadı diğer il ve ilçelerden daha geç oluyor. Bu Mihalıççık ilçesinin avantajı. Yurt içinde ve yurt dışında çiftçinin ve tüketicinin takdir ettiği bir çeşittir. Bu yıl,  bin ton üzerinde bir rekoltenin beklendiğini, Yurt dışına ihraç ettiğimiz kirazın çapı 26-28 milimetre arasındandır. Kirazı topladıktan sonra alıcı firmalar tarafından kasalara aktarılarak ilçemizde bulunan soğuk hava deposunda kirazı  soğutarak yıkayıp temizliyoruz, çaplarına göre ayırıyoruz. Bunun ardından paketlenerek Tırlarla yurt içi ve yurt dışına gönderiliyor ayrıca doğrudan alıçılar bahçelerden topladıkları kirazları soğukhavalı tırlar ile doğrudan satış için götürmektedirler dedi.

Kirazın, Mihalıççı ilçesine ciddi oranda ekonomik katkı sağladığına da dikkat çeken Başkan Ürgüp" bu yıl havaların sıcak gitmesi nedeniyle biraz daha erken olmaya başlayan kirazın geçen yıl kilosunun 5-10 liradan alıcı bulduğunu bu yılda bu fiyatlar arasında alıcı bulacağını belirterek her zamanki gibi Kirazımız üreticinin ve bölge halkının yüzünü güldürecektir" ifadelerini kullandı

Editör: TE Bilişim