DİĞER FOTOĞRAFLAR HABERİN SONUNDA

 GÜLÇİN ÖZDEN - KADİR ÇETİN 

ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de 2 Haziran 2013'te Gezi eylemleri sırasında dövülen ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz için anma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan baba Şahap Korkmaz ve ağabey Gürkan Korkmaz, Ali İsmail'in dövüldüğü yere karanfil bıraktı. Baba Korkmaz, karanfil bıraktıktan sonra oğlunun resminin üzerine kapanıp öptü. 
Aralarında Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz ve ağabeyi Gürkan Korkmaz’ın da bulunduğu kalabalık, Üniversite Caddesi üzerinde bulunan Espark Alışveriş Merkezi önünde toplandı. Burada bir süre slogan atan grup, daha sonra Cengiz Topel Caddesi üzerinden Korkmaz’ın dövüldüğü Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak’a yürüdü. Yoğun sağanak yağmur altında yürüyen grup, burada saygı duruşunda bulunduktan sonra Ali İsmail Korkmaz’ın resminin üzerine karanfil bıraktı. Karanfil bıraktıktan sonra oğlunun resmini öpen baba Şahap Korkmaz'ın o anları ise yürekleri dağladı.
Oğlunun resmini öptükten sonra bir konuşma yapan baba Korkmaz, Ali İsmail'in bundan bir sene önce burada, bu yerde 8-10 kişi tarafından haince, vahşice darp edildiğini söyledi. Baba Korkmaz, "Ali İsmail Korkmaz, insanları severdi, yardımlaşmayı severdi. Onu darp ettiklerinde hiçbir insan evladı çıkmadı mı, hiçbir insan kanı taşıyan kimse çıkmadı mı ona yardım etmeye? Ben ona hayret ediyorum. Nasıl insanlar tahammül ettiler o küçük vücuduna” dedi.
Gözyaşları içinde Ali İsmail Korkmaz’ın insanlar ve annesi için öldüğünü belirten Korkmaz, “Gerçekten insanlar için ve annesi için ölürdü, feda ederdi kendisini. Ve annesine küfredildiği için onlara karşılık verdi. Ondan sonra ölümcül darbeler aldı. Annesi için feda oldu, sizler için feda oldu” şeklinde konuştu.

“ŞİMDİ YÜZLERCE, BİNLERCE KARDEŞİM BU SOKAKTA”
“Bundan tam bir sene önce bu sokağa bir kardeşim girdi, şimdi yüzlerce, binlerce kardeşim bu sokakta” diyen ağabey Gürkan Korkmaz ise, “Tam bu noktada başına çullanmış kişiler onu darp ederken Ali İsmail korkmadı, titremedi. Ali İsmail’i bu sokakta katletmiş olabilirler ama binlerce, milyonlarca Ali İsmail türettiler. Binlerce, milyonlarca kardeş verdiler bize. Biliyorum ki burada 19 yaşında hayatını söndürdüklerini sandığı çocuğu aslında ölümsüzleştirdiler. Arkamıza, yanımıza, ailemize binlerce birey kazandırdılar. Biz Ali’nin bayrağını en iyi şekilde taşıyarak bu ülkenin haklarını, özgürlüğe, barışa, kardeşliğe ulaştırana kadar Ali’nin kemikleri sızlayacak. Bizim bundan sonraki amacımız Ali’nin bayrağını taşımak ve bu ülkeyi daha aydınlık günlere getirmektir. Ali İsmail sadece sokaklarda bağırıp özgürlüğü haykırmıyordu, daha aydınlık, daha özgür bir dünya için savaşıyordu. Bundan sonra bizim amacımız, bizim misyonumuz bu savaşı devam ettirmek” diye konuştu.

“LÜTFEN MUTEDİL OLUN”
Korkmaz’ın hakkını zamanla alacaklarını söyleyen Gürkan Korkmaz, şöyle devam etti:
“Tam bir sene öncesine dönsek ve desek ‘Oğlum bak bu sokağa girme’, bugünleri görür, bu sağladığı dayanışma için, Türk’ünü de Kürt’ünü de, Fenerbahçelisini de Galatasaraylısını da, sağcısını da solcusunu da aynı sokakta omuz omuza aynı sloganı haykırdığı için birçok farklı dine, dile, ırka, aynı mezhebe, aynı ezgi olduğu için yine bu sokağa girerdi, yine bu dayanışmayı sağlamak için kendini feda ederdi. Ama ondan öte buradaki bir kişinin bile tırnağının kanamaması için de canını feda ederdi. Sizden aile olarak ricamız, lütfen mutedil olun, alçakla alçak olmayın. Hepimizin birer annesi var. Daha fazla ana ağlamasın. Ali’nin hesabı başka kanlar dökülerek verilmez, alınmaz. Biz hakkımızı insanca, emdiğimiz sütün hakkını vererek alacağız. Çünkü herkes sütünün hakkını verir. Biz temiz süt emdik. Annesinden emdiği süt onlara helal olmayanlar utansın. Lütfen mutedil olun.” 
Konuşmaların ardından grup dağıldı.
Editör: TE Bilişim