TMMOB Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi’nin 15. Dönem seçimlerinde Yenilikçi Mimarlar Gurubu aday olduklarını ifade etti.

“Mesleğimizle ve meslektaşlarımızla ilgili her türlü soruna çözüm üretebilmek için; mesleğimizi herkese tanıtabilmek için; verdiğimiz emeği görünür kılıp, hak ettiğimiz saygıya ulaşabilmek için; ofis sahibi, kamu ve ya özel sektörde ücretli çalışanı her alanda mimarlığı icra eden meslektaşlarımızı tek safta toplayabilmek için; tek ses, tek nefes, tek yürek olabilmek için yeni yüzlerle yeni bir düzen için” aday olduklarını kaydeden Yenilikçi Mimarlar Grubu’nun açıklaması şöyle:

“Listemiz mevzuatımız gereği 48 kişidir. Ancak amacımız odamıza 48 kişiyle, özellikle de 1 başkan ve 6 yönetim üyesiyle değil; üyemiz olan 594 kişiyle can vermektir.

Sanırım tamda bu satırlarda seçim vaatlerine geçmemiz gerekli. Ancak biz vaatlerle ilgilenmiyoruz. Her türlü vaade hepimizin yeterince doyduğunu düşünüyoruz. Tabi ki yönetime gelirsek yapmayı amaçladığımız hedeflerimiz, hep birlikte atmamız gerektiğine inandığımız adımlarımız var. Üyelerimizin kimi çok tecrübeli, kimi çok toy; kimi çok hevesli, kimi mesafeli… Bu nedenle hep birlikte olmaya ihtiyacımız var.

Sorunlarınızı biliyoruz. Karşınıza oda yaşasın, aidatlarınızı getirin, projelerinizi odaya sokun gibi söylemlerle çıkma amacında değiliz. Biliyoruz ki ciddi bir ekonomik dar boğazdayız hepimiz, maddi anlamda bizi rahatlatabilmek için atmamız gereken her adımı atacağız. 594 kişilik bir ekip olarak haklarımızı sonuna kadar arayacağız.

Bir çoğumuzun ötekileştirilip, sessizliğe mahkum edildiğini, görünmez bireylere dönüşüp sadece bize söylenenleri yapmaya zorlandığımızın farkındayız. Artık “DUR !” deme zamanı. Mobbinge, zorbalığa, tehditlere, ayrımcılığa ve ötekileştirilmeye dur demek için geliyoruz. Kadın-erkek, anne-baba, yaşlı-genç, özel sektör-kamu çalışanı hepimiz biriz, mücadelemiz ortaktır, sesimiz-nefesimiz tektir, bizler bir arada güçlüyüz.

Odamızı; her bir üyemizin kullanabildiği, zamanını geçirebildiği, mesleğimizle ilgili sorunları ve çözümleri tespit ettiğimiz, aidiyet duyduğumuz bir merkez haline getireceğiz.

Bizim gerek okurken gerek bu mesleği icra ederken çektiğimiz zorluğu bizden ve ailelerimizden başka kimse bilemez. Harcadığımız emeği gerekirse kapı kapı gezip dile getireceğiz, emeğimizin hak ettiği saygıyı kazanmaya çalışacağız; çalışacağız ki müteahhitler ellerinde deste deste etüdlerle gezmesinler.

Aklımızda gerçekleştirmek için heyecanla beklediğimiz daha nice hedefler var; ancak belki aklımızda olanlardan daha fazlası sizlerin zihinlerinde şu an.

Biz bu 48 kişi olarak diyoruz ki; “Gelin 594 kişi olarak bu yola çıkalım, sorunlarımızı, çözümlerimizi beraber belirleyelim. Gelecek günlere ait umutlarımız, sevinçlerimiz, gayelerimiz bir olsun…”

Bizim nesnemizde, öznemizde mesleğimizdir. Amacımız siyaset yapmak değildir kesinlikle. Mesleğimize ait her türlü eksiği gidermek, ilerleyebilmek için adımları bir atmaktır tek amacımız. Gelin bize, gelin kendinize oy verin; odamıza can katın, yeni bir ekibe, yeni yüzlere ve yeni bir düzene merhaba deyin.”

Editör: TE Bilişim