TMMOB Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi’nin 15. Olağan Genel kurulunda iki aday yarışıyor.

Taşbaşı Kültür Merkezi’nde başlayan ve 2 gün sürecek olan kongrede bakan Serdar Çavdar ve ekibi yeniden aday olurken, 14. Dönemde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Didar Duygu Altuntaş rakip olarak listesi ile aday oldu.

Kongrede konuşan Mimarlar Odası Başkanı ve başkan adayı Serdar Çavdar, 14. Dönemde  bir çok başarıya imza attıklarını belirterek yönetim kurulu olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.  Şube bünyesindeki bir Mesleki ve Bilimsel Çalışma Kurulu kurduklarını ve eğitim adını vererek “Eğitim M.B.Ç.K.”yı kurdukların kaydeden Çavdar, “Mimarlar Odası bazında Türkiye’nin ilklerinden olmuştur ve dahi kurulduğundan bu yana Mimarlar Odası Şubelerinin bir çoğuna örnek teşkil etmiştir. Doğru olanı yapmışız ki; bu bizleri mutlu ediyor, onurlandırıyor” dedi.

Ülkenin son iki yılda özellikle inşaat sektöründe ciddi bir ekonomik sıkıntıdan geçtiğinin farkında olduklarını belirten başkan adayı Serdar Çavdar şunları söyledi:

“Bu konuda ETO ile de ir çok görüşmelerimiz olmuştur. Sektörümüzü sekteye uğratan başlıklardan bir tanesin de son zamanlarda sık sık yapılan yönetmelik değişiklikleri olduğunun her zaman farkındaydık. Özellikle otopark yönetmeliği hakkında konunun sıkı bir takipçisi olduk. Belediyelerimizin plan notları hazırlıklarında e Büyükşehir İmar Yönetmeliği Taslağında şubemiz olarak görüş ve katkılarımızı koymaya çalıştık. Üreten, tasarlayan, dinamik, sorgulayan, kentini ve ülkesini seven, yaşama saygı duyan, özerk ve bağımsız bir yönetim anlayışıyla yürütmeye çalıştığımız 14. Dönem sonunda bu zamana dek Oda organlarında görev almış, alacak tüm meslektaşlarımıza gerçekleştirdiğimiz bir çok çalışmayı mümkün kılan personelimize yürekten teşekkür ederiz.”

 Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi'nin başkan adaylarında olan Didar Duygu Altuntaş, 14. Dönem Mimarlar Odası Yönetim Kurulu'nda 2. başkan olarak görev yaptığını hatırlatarak, "Bu dönem, sizlerle belediye dışında başka bir mecrada bir araya gelmek benim için çok değerliydi, ilerleyen dönemlerde de bu beraberliğin pekiştirerek devam edeceğinden eminim" dedi.

Kamuda çalıştığım için odada çalışma olanağının az olduğu yönünde eleştiri ve söylentiler olduğunu ifade eden Didar Duygu Altuntaş "Zaten bu hatalı yaklaşımla hareket edersek, belediye veya diğer kamu kurumlarında çalışan meslektaşlarımızı, akademide görev olan değerli hocalarımızı aynı gerekçelerle meslek odamızdan uzaklaştırmış oluruz. Bu haliyle Mimarlar Odası değil, serbest çalışan Mimarlar Odası'na dönüşürüz. Bu da ne mesleğimiz açısından ne de meslek odamız açısından bir kazanım sağlanamayacağı gibi tüm çalışmalarımızı verimsizleştirip kısır bir döngüye sokar.

Ben ve diğer meslektaşlarımızın bireyselliğin ve kurumsallığın ayrımını bilen insanlarız. Odamız adına, meslektaşlarımız adına, kentimiz adına ne yapmamız gerekiyorsa yapılacaktır" şeklinde konuştu.

Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi’nin yeni yönetim kurulu yarın odada üyeler oylarını kullanarak belirleyecekler.

Editör: TE Bilişim