Anadolu Üniversitesi Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nde Esentepe Çocuk Sanat Merkezi sorumlusu ve hikâye yazarı Fidan Çobanoğlu Kaplan minik öğrencilerle buluştu. Düzenlenen etkinlikte Çobanoğlu Kaplan, öğrencilere yazdığı hikâyelerden bazıları anlatarak, ‘’Tınmaz’’ adlı kukla gösterisini sergiledi.

Anadolu Üniversitesi Kreş ve Gündüz Bakım Evi Müdür Yardımcısı İlknur Beyiz Aktuna, "Bugün okulumuza yazarımız Fidan Çobanoğlu Kaplan’ı davet ettik. Amacımız okul öncesi öğrencilerimize yazarlık mesleğini tanıtmaktı. Çocuklarımızın her mesleğin çalışma alanı ile ilgili bir fikir sahibi olması için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Dolayısıyla öğrencilerimizin keyifli bir etkinlik geçirdiklerini düşünüyorum.” dedi.

Yazar Fidan Çobanoğlu Kaplan ise şunları aktardı: “2007’den bu yana çocuklar için yazıyorum ve çalışıyorum. Esentepe Çocuk Sanat Merkezi sorumlusuyum. Buraya da ‘’Tınmaz’’ adlı karakterimi çocuklarla buluşturmaya geldim. Bu karakteri çocuklara daha yakın bulduğum için kullandım ve çocuklarla küçük bir etkinlik yaptık.”

 Fidan Çobanoğlu Kaplan, yaptığı kukla gösterisinin ardından hikaye kitaplarını öğrenciler için imzaladı.

Editör: TE Bilişim