Eskişehir ADD Şube Başkanı Azmi Kerman Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kurucu başkanı Muammer Aksoy’un ölüm yıl dönümünde açıklamalarda bulundu. Kerman, "Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kurucu başkanı, Atatürkçülüğün ve tam bağımsızlığın ödün vermez savaşçısı Prof. Dr. Muammer Aksoy 31 yıl önce 31 Ocak tarihinde Ankara’da evinin önünde uğradığı alçakça bir silahlı saldırı sonucu katledildi.

Türkiye’nin laik demokratik yapısının değiştirilmesi, Atatürk devrim ve ilkelerinin yok edilmesini isteyenler tarafından öldürülen Muammer Aksoy, 1989 yılında ülkenin önde gelen aydınlarıyla beraber Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kurmuştu. Muammer Aksoy tüm devrim şehitleri gibi, yaşamını cumhuriyetimizin, laik demokratik yapısını korumak ve üniter devletimizi sonsuza dek yaşatmak için harcamıştı.

Muammer Aksoy inançlı, ilkeli bir hukuk ve dava adamı, gerçek bir Atatürkçü ve yurtseverdi. 1960 yılından sonra kurucu meclis üyeliği de yapan Aksoy, 1961 Anayasası’nın hazırlanmasına katkı verirken uzun süre Türkiye’yi Avrupa Konseyi’nde temsil etti. Bir dönem de milletvekilliği yapan Muammer Aksoy, 40 yılı aşkın bir süre Türk Hukuk Kurumu başkanlığında bulundu.

Her koşulda bağımsız ve çağdaş bir Türkiye mücadelesi verirken, bir yandan da ülkesinin yeraltı ve yerüstü kaynaklarına sahip çıktı. Petrolün millileştirilmesi için o tarihlerde verdiği mücadele ise hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Batılı emperyalistlerin baskı ve yönlendirmeleriyle Türkiye’nin hızla Atatürk’ten uzaklaştırılmak istendiği bir dönemde, Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kuran kurucu genel başkanımızı bir kez daha saygı ve sevgiyle anıyoruz. Başta yerel yönetimlerimizin Eskişehir’de Muammer Aksoy adını yaşatmaları için gerekli çalışmaları yapmalarını diliyoruz.

Adalet ve Demokrasi Haftası’nda bir kez daha haykırıyoruz; Muammer Aksoy ve tüm devrim şehitleri her zaman rehberimiz olacaktır. Yaktıkları aydınlanma meşalesi hiçbir zaman sönmeyecektir."

Editör: TE Bilişim