KADİR ARSLAN - KADİR ÇETİN 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de, 7. kattan düşerken temizlik işçisi tarafından havada yakalanarak hayata tutunan Ecrin Esen’in (4) ailesi, yeni yıla buruk girdi. Sosyal Hizmetler yetkililerinin Ecrin’nin iki engelli ile birlikte aynı evde yaşamaması konusunda endişeli olduğunu anlatan anne Yaşar Esen, engelli kardeşleri ve kızı arasında tercih yapmaya zorlandığını iddia etti.
Yeni yıla evlerinde giren Esen ailesi, gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Anne Yaşar Esen, Sosyal Hizmetler yetkililerinin kendisinin evde bulunmadığı sırada evlerine gelerek incelemelerde bulunduğu belirterek, “Dün bir takım evrak işlemleri için Bilecik’e gittik. Sosyal hizmetler buraya gelmiş ve kardeşlerimin evde yalnız olduğunu görünce burada yazmışlar, çizmişler. Bugün de ‘durum nedir’ diyerek sabah yanlarına gittim. ‘Siz evde bulunan 3 engelli insanı nasıl evde bırakıp gittiniz’ dediler. Ben de onların o kadar ciddi bir durumlarının olmadığını, evde normal yaşayabildiklerini söyledim. Bana bir sürü seçenek sundular. ‘Onları bakım evlerine yerleştirelim, şöyle yapalım, böyle yapalım. Bu çocukların geleceğiyle ilgili başka bir şeylerden de faydalanmanızı istiyoruz. Bir düşünün’ dediler. Ben de, ‘7 senedir böyle yaşıyoruz. Ecrin de bu çocuklarla birlikte 4 senedir kalıyor. Başımıza da böyle bir olay gelmedi. O günkü olayda da; kardeşim Nurcan markete giderken uyutup da gitmiş’ dedim” ifadelerini kullandı.
Engelli kardeşlerinden Nurcan’ın Sosyal Hizmetler tarafından bakım evine yatırılmak istendiğini söyleyen Esen, “3 engelli vatandaşın yanında benim çocuğumun kalamayacağını, daha da diretecek olursam çocuğun dahi elimden alınabileceği söyleniyor. Benim kardeşlerimle çocuklarım arasında sosyal hizmetler tercih yapmamı istiyor” dedi.

“BENİM ÜZERİMDE BASKI KURULMAYA ÇALIŞILIYOR”
Anne Esen, üzerinde baskı kurulmaya çalışıldığını da savunarak, “Kardeşlerimi bakım evlerine yatırılıp çocukla ilgilenmemi, başka türlü olmayacağını söylüyorlar. Ben 7 senedir bu insanlarla yaşıyorum. Annem-babam vefat ettiğinden beri yaşıyorum. Böyle bir olayla karşılaştım diyerek şuanda benim üzerimde aşırı derecede baskı var. Ben dün niye bırakıp gitmişim. Kendileri gönderdikleri şeye… Ben evde yokken… Benim üzerimde baskı kurulmaya çalışılıyor” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANA SESLENDİ
“Hangi canı parçalayıp da atabilirim” diye soran Esen, “Yeni yıla nasıl giriyorsunuz? diye o kadar çok soran var ki. Dolabımı açın da bakın. Benim şu anda birilerini arayacak dahi ne bir kontörüm, ne cebimde bir liram, ne de evimde bir lokma ekmeğim var. Biz bir şeylerin olumlu yönde gitmesini isterken şu anda her şeyi tersine döndürmeye çalışıyorlar. Bir çıkmazın içine sürükleniyorum. Ben bunu zaten konuşmak istemiyordum. Hiç kimseye de ulaşamıyorum, bir yerlere de gidemiyorum. Çocuğumu da bırakıp gidemiyorum. Ben bu akşam yiyeceğim ama sabaha bir lokma ekmeğim yok. Dolabım tam takır. Bunların çözümünü bulacakları yerde benden tercih yapmam bekleniyor. Bu süreç için gerekirse Başbakan ve Cumhurbaşkanının da duymasını istiyorum. Çünkü o kadar basit şeylerin altına girmiyoruz biz. Ben buradan Başbakana sesleniyorum. Kardeşinle evladının arasında bir tercih yapılması isteniyor, hangi canı parçalayıp da atabilirim. Ya onu atacağım ya da bunu” şeklinde konuştu.

“BURADAN GÖTÜRDÜKLERİ AN ECRİN’İN PSİKOLOJİNİN NE YÖNE GİDECEĞİNİ DÜŞÜNSÜNLER”
Esen, küçük Ecrin’in sağlık durumuyla alakalı da bilgi vererek, şöyle devam etti:
“Ecrin’in durumu çok iyi. Ellerini ayaklarını oynatabiliyor. Benim kardeşlerimi buradan götürdükleri an Ecrin’in psikolojinin ne yöne gideceğini düşünsünler. Durumuyla çok ilgileniyor kardeşlerim. Babaannesi buradan gittiği gün, babaanne diye arkasından bağıran çocuk, bu kadar insanı götürdükleri zaman bu çocuktaki psikolojiyi oturup düşünsünler. Evden birini dahi göndermek istemiyoruz. Gittikleri vakit ne duruma düşer bilemeyiz. 4 senedir aynı ortamda.”
 
Editör: TE Bilişim