Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası(ESMMM0) tarafından üyelerine yönelik eğitim seminerlerine önceki gün bir yenisi daha eklendi.

Çok sayıda üyenin katıldığı seminerin açılışında söz alan oda yönetim kurulu başkanı Neşet Ertoy, yaşanan sektörle gelişmeleri bu tür eğitim faaliyetleri ile üyelerine aktardıklarını belirterek “Bildiğiniz gibi 09 Ağustos 2016 tarihli resmi gazetede yayınlanan 6728 sayılı kanun ile muhtasar beyannamesi ve sigorta prim hizmet bildirgelerinin birleştirilmesen karar verildi, daha sonra gelir vergisi kanunu ve sosyal güvenlik kanunlarında gerekli düzenlemeler yapıldı. Uygulama pilot il seçilen Kırşehir’de 01 Haziran tarihinden itibaren başlatıldı. Artık bu uygulama 01 Ocak 2018 tarihinden itibaren tüm ülke genelinde uygulanmaya başlayacak” dedi.

 Düzenlenen seminere davet edilen İstanbul Mali Müşavirler Odası eğitmen, Dr. Gülsüm Öksüz Ömer Yılmaz, Oda üyelerine Sosyal Güvenlik Kurumu İş Kanun’a göre özellik arz eden durumlar,2018 yılında devam edecek Sosyal Güvenlik Kurumu ve istihdam teşvikleri, zorunlu Bireysel Emeklilik(BES)uygulaması, muhtasar ve prim hizmetleri beyannamesi, Sosyal Güvenlik Kurumu incelemelerinde dikkat edilecek hususlar ile işçi özlük dosyası konularında bilgi verdi.

 Seminer üyelerin yönelttiği soruların cevaplandırılması ile son buldu.

                          

Editör: TE Bilişim