AYDIN SARIOĞLU 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik Fakültelerinde okuyan bir grup öğrenci, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasına tepki göstermek için eylem yaptı. 
ESOGÜ Mühendislik Fakülteleri önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubu, Soma ilçesinde yaşanan maden faciasına tepki göstermek için eylem yaptı. Önceden hazırladıkları pankartları ve dövizleri tutan öğrenciler, yaşanan facianın sorumlusu olarak hükümeti gösterdi. Hayatlarını kaybeden işçilerin ekmek parası kazanmak için Soma ilçesine yerleştiklerini belirten öğrenciler, daha sonra oturma eylemi yaptı.
Eylemde konuşan ESOGÜ Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Ocakoğlu, Türkiye’de acı bir günün yaşandığını ifade etti. Özelleştirilen madenlerde yaşanan iş kazalarına dikkat çeken Ocakoğlu, “Bugün 200’ü aşkın maden işçisi Soma ilçesinde hayatını kaybetti. Her gün Türkiye’nin birçok yerinde özelleştirmeye karşı girişimler var. Bizim sorumluluğumuz yer altı zenginliklerini bularak onları yeryüzü zenginliklerine çıkarmak değil. Bunların hakça paylaşımında biz öğretim üyelerinin ve siz geleceğin mühendislerinin de yapacağı birçok şey var. İşçilerin çocuklarını gelecek günlere yetiştirebileceği bir ülke haline getirmek zorundayız. Hepimizin başı sağ olsun” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim