Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi kadın komisyonu üyeleri tarafından Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kırmızı Salon’da öğretim üyeleri ve öğrenci üyelerin katılımıyla “Mühendis ve Kadın” “Kadın ve Eğitim” semineri gerçekleştirildi.

 

Şube Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Aysun Altınay’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğe, Kadın Komisyonu Başkanı Fikriye Söğütlü, Başkan Vekili Elçin Ergünler Aksoylu ve kadın komisyonu üyelerinden Nergis Uygun Baş, Sibel İşler, Esra Turan, Ceyla Akın, Nurcan Yılmazlar ve teknik görevli M. Elçin Şenaydın katıldı. Kadın komisyonu üyelerinden Sibel İşler konuşmasında mühendislik kavramını, ülkemizde mühendisliğin tarihçesi ve ilk Türk kadın mühendisi Sabiha Fırat Gürayhan hakkında bilgi verdi. İşler, toplumda kadın mühendis ve gelecekte kadınları ve kadın mühendisleri neler beklediği hakkında görüşlerini açıkladı.

 

SERTİFİKA VERİLDİ

 

Ceyla Akın BB,X,Y,Z kuşakları hakkında bilgi vererek, bu kuşaklar arasındaki iletişimin nasıl sağlanacağını aktardı. Nergis Uygun Baş ise Toplumsal Cinsiyet Rolleri ve Mühendislik Seçimleri hakkında konuştu. Esra Turan çalışma hayatında kadın mühendislerin sorunları, Türkiye’de ve dünyada çalışan kadın mühendisler hakkında bilgi verdi. Etkinlik Dumlupınar Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güleşen konuşmacılara teşekkür sertifikalarını vermesiyle son buldu. 

 

 

Editör: TE Bilişim