Tepebaşı Belediyesi tarafından mahalle muhtarları için ‘İmar Barışı Bilgilendirme Toplantısı’ düzenlendi.

Tepebaşı Belediyesi tarafından ilçeye bağlı mahallelerin muhtarlarına yönelik ‘İmar Barışı Bilgilendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi.

Tepebaşı Belediyesi Meclis salonunda düzenlenen toplantıya Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra çok sayıda mahalle muhtarı katıldı. Toplantıda Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Aydoğmuş, İmar Barışı olarak bilinen yasal düzenleme hakkında katılımcı muhtarlara detaylı biçimde bilgiler aktardı. Vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin 7143 Sayılı Kanunun, 18 Mayıs 2018 tarihi ve 30425 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandığını belirterek söz konusu kanunun 16. maddesi ile 3194 Sayılı İmar Kanunu’na geçici madde eklendiğini hatırlatan Aydoğmuş, Geçici 16. madde ile ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması ve imar barışının sağlanması amacıyla, 31.12.2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkilendireceği kurum ve kuruluşlara 31.10.2018 tarihine kadar başvurulması ve 31.12.2018 tarihine kadar kayıt bedelinin ödenmesi halinde Yapı Kayıt Belgesi verilebileceğini kaydetti. Yasal düzenleme ile Yapı Kayıt Belgesi’nin alındığı yapılara geçici olarak su, elektrik ve doğalgaz bağlanabileceğini de belirten Aydoğmuş, söz konusu yapılarda ilgili kanun uyarınca alınmış yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezalarının da iptal edileceğine vurgu yaptı.

Toplantıda konuşan Başkan Ataç ise söz konusu yasal düzenleme konusunda muhtarların bilgilendirilmesinin önem taşıdığına dikkat çekerek, “Bu çok önemli bir konu çünkü vatandaşlarımızla siz doğrudan temas halindesiniz, size sorulduğunda doğru bilgi verebilmelisiniz. Bu toplantıda Erdoğan Bey tüm detayları ile İmar Barışı konusunu bizlere aktardı. Toplantıdan sonra da herhangi bir noktada desteğe ihtiyaç duyarsanız derhal bize ulaşabilirsiniz, her zaman yardıma açığız. Aslında konunun belediye ile hiçbir ilgisi yok, bakanlık tarafından yapılan bir uygulama ve vatandaşımızın faydalanmasını arzu ediyoruz. Bunun için de elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bilgilendirme toplantısı katılımcı muhtarlardan gelen soruların cevaplandırılmasıyla son buldu.

Editör: TE Bilişim