Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir il başkanlığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Valilik Meydanında bir tören düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende CHP İl Başkanlığı Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Kuvvetli yağışa rağmen CHP’lilerin törene katılımı oldukça yoğun oldu.
Burada bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Sinan Özkar, “Bugünkü Osmanlı hayranlığına bir bakın. Osmanlı’yı geri getireceklermiş. Neyi getirecekler? İnsanın padişaha kul olduğunu dönemi getirecekler. İnsan sadece Allah’a kuldur. Bu böyle bilinsin. Osmanlı kendi tahtını, sarayını koruyabilmek adına Sevr Anlaşmasının altına imza atmıştır” dedi.
“CHP ÇELİKTEN BİR SET GİBİ DURACAK”
O günlerden söz eden Özkar, “On binlerce şehit verdik. Anadolu neredeyse çocuklar ve kadınlardan ibaretti. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere o yürekli insanlar ülkenin kurtulacağına inandılar. Çok az sayıda silah ve askerle o imanları ile bu ülkeyi kurtardılar. O kurtarıcılara laf edenler vatan hainidir, alçaktır. Atatürk’ün ismini silmeye çalışanlar, Atatürk ilke ve inkılaplarını kaldırmaya çalışanlar gibi aynı Sevr’de olduğu gibi İngiliz uşağıdır, emperyalizm uşağıdır, vatan hainidir” diye konuştu.
Özkar sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Cumhuriyeti korumaya, bu uğurda hayatımızı dahi feda etmeye hazırız. Hiç kimsenin bundan kuşkusu olmasın. Hiçbirine pabuç bırakmayacağız. CHP sizin önünüzde çelikten bir set gibi duracak. Mustafa Kemal Atatürk’ün adını dağlara taşlara yeniden yazacağız.”
 

 
Editör: TE Bilişim