Haber: Erdoğan Ekiner

Çankaya Mahallesi’nde bir inşaat şirketi, yaptığı bir sitenin toprağını yeşil alan olarak belirlenen alana yığarken, bazı sitelerin birinci ve ikinci katlarının önü kapandı. 

Çankaya Mahallesi’nde bir inşaat şirketi, yaptığı bloklardan oluşan site inşaat halindeyken, zemin toprağını park ve yeşil alan olarak belirlenen alana taşıdı. Bu taşıma işlemi, çevredeki bir vatandaş tarafından görüntülenirken, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin molozların bir bölümünü taşıdığı ve bu sitenin önündeki dolgulu alana park yaptığı belirtildi. Park ve yeşil alan olarak belirlendiği ifade edilen alanın diğer tarafındaki sitelerin birinci ve ikinci katlarının önü ise toprak yığılması sonucu kapandı.  Sitelerinin önünün kapanması ve çirkin bir görüntünün oluşması sonucu harekete geçip Odurpazarı Kaymakamlığına çok sayıda imza ile dilekçe veren site yöneticileri, soruna çözüm bulunmasını talep ediyorlar.

“TOPRAK YIĞININI KALDIRSINLAR”

Sitelerden birinin yöneticisi olan Dinçer Namal, “Buradaki molozlar Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından taşındı. Belediye dolgulu zemine küçük bir çocuk parkı yaptı. Belediye yetkilileri, molozların taşınması sürecinde müteahhide 60 bin lira ceza kestiklerini söylediler. Bunun belgesini biz görmedik. Yeşil alan olan alanın diğer tarafı ise toprak yığını ile dolu, apartmanların önü kapandı. Daireler değer kaybetti. Burada önceden bu kadar toprak yoktu, öncesindeki durumun fotoğrafları ve müteahhidin toprağı yığması ile ilgili fotoğraflar elimizde.. Bir arkadaş görüntüledi. Müteahhidin bu toprağı buradan kaldırmasını istiyoruz” dedi. Bir diğer sitenin yöneticisi Halil Er de bu duruma tepki göstererek, “Burada kot farkı oluştu. Önceden az bir miktar toprak vardı.. Sitemizdeki birinci katların, hatta ikinci katların önü kapandı. Görüş açımız engellendi. Ayrıca çirkin bir görüntü oluşturuldu. Evlerimiz değer yitirdi” diyerek tepkisini dile getirdi.

“DİLEKÇEYE YANIT GELMEDİ”

Çankaya Mahallesi Muhtarı Cemil Öztürk konu ile ilgili site yöneticilerin ve sakinlerinin dilekçesini Odunpazarı Kaymakamlığına ilettiklerini, dilekçeye henüz yanıt gelmediğini söyledi. Öztürk, “Müteahhit toprağın bir kısmını yaptırdığı sitenin zeminine yaydı. Burada eskiden kalmış bir miktar toprak da vardı. Odunpazarı Belediyesi yetkilileri bu toprağın müteahhit tarafından taşınması gerektiğini söylediler. Sorunu bir çözüm bulunsun” derken, sorundan rahatsız olan site sakinleri, fotoğrafları göstererek toprak yığınından oluşan tepenin büyük oranda müteahhidin buraya toprak yığması sonucu oluştuğunu belirttiler” dedi.

           

Editör: TE Bilişim