Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, yaptığı açıklamada, Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal’ı eleştirdi.

Kararman, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Malum sendikanın başkanı, bir kaç gün önce sosyal medya ve basında Sağlık İl Müdürlüğünün yapmış olduğu atama ve geçici görevlendirmeleri sorgulamakta, eleştiriler de bulunmaktadır. İnsan sormadan duramıyor. Ne oldu da ortalarda figan, feryat dolaşıyor sağa-sola çamurlarını sıçratıyorsun? Bir şeyleri sorgulayacaksak, sorgulama yapacaksak hep beraber yapalım. Sendika ya başkan olduğundan bu güne yönetimindeki arkadaşlarının, üst görevlere atanması tesadüf müdür? İmam kadrosundaki arkadaşın bir günde veri hazırlama kadrosuna nasıl geçti? Sağlık il Müdürlüğü özel kalemi nasıl oldu? Yönetici olarak nasıl atandı? Sendika üyelerini uzman, müdür, müdür yardımcısı, süpervizör, koordinatör, servis ve birim sorumlusu vs. atanırken mutlu muydun? Yine yönetim kurulundaki arkadaşlarının eşlerini, akrabalarını, kardeşini rahat yerlere atanırken sorun yoktu. Yıllardır sağlık çalışanlarına mobbing, baskı, birim değiştirme ve idareci baskısı hatta haberleri olmadan yerlerine imza atarak üye yaparken, keyfin yerindeydi. Araştırılacak bir şey varsa yetkililer buyursun araştırsın.

Atamalar da geçici görevlendirmeler de istediklerini yaptıramayınca ‘üyen olsun, olmasın’ herkesin hakkını savunacağını beyan etmişsin. Daha önce aklın neredeydi? Yaptığın birkaç sosyal etkinlikle (Allah rızası için değil, kendi reklamını yapmak için) kendini erişilmez sanıp siyasi ittifakları eleştirip küçük, büyük ortak diyerek aşağılamak senin haddine mi? Sen kimsin? Kendini siyasi iktidarın il başkanı, milletvekilimi sanıyorsun? Onların yerine Eskişehir’de sözü ben söylerim havalarını bırak. İşine bak. O eleştirdiğin çamur attığın insanlar olmasa bir hiçsin. Boşuna dememişler bir kurbağayı koltuğa oturtsan, o yine çamura atlar.”

Editör: TE Bilişim