Eskişehir Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma grunu Hamam Yolu'nda Çevre Günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi. Burada konuşma yapan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, "Kirlenen denizlerimiz, kuruyan su kaynaklarımız, azalan orman varlığımız, verimsizleşen topraklarımız hepimiz için bir tehdit oluşturmaktadır. Bu nedenle yaşanabilir bir dünya için doğamıza, çevreye ve hayata bakış açımızın düzeltilmesi gerekmektedir. Çevrenin korunması bütün bireylerin ve tüm insanlığın ortak meselesidir.

Eskişehir Kent Konseyi Çevre ve Sağlık Çalışma Grubumuzdaki tüm gönüllülerimiz ile biliyoruz ki çevre sorunlarıyla mücadelenin en önemli aşamalarından biri çevre sorunları konusunda çocuk yaşlardan başlayarak toplumda hassasiyetin artırılması ve tüm hemşehrilerimizin içtiğimiz suyun, soluduğumuz havanın, ayak bastığımız toprağın, sınırsızmış gibi tükettiğimiz doğal kaynakların, hepimizin geleceği için taşıdığı önem hakkında bilinçlendirilmesidir.

Bununla birlikte yeni nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakılması için ilgili tüm kurum ve kuruluşların çevreye duyarlı bir anlayışla işbirliği içerisinde hareket etmeleri gerektiğine inanıyoruz.  Aksi takdirde çevre felaketi, kirlilik, salgın hastalıklar, gibi sorunların çözümü mümkün olamayacaktır.

Çevre Koruma Haftasında çevre konusundaki toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlamak amacı ile düzenlediğimiz “Dünya çiçeklerle Güzel” farkındalık etkinliğimiz ile  gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakmak için herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Çünkü doğamız, yeşili ve mavisi ile zaten kusursuz bir uyum içerisinde. Bizden beklenen çok zor bir şey değil. Eğer her haftamızı çevre koruma haftasının anlamı ve farkındalığı ile yaşarsak ortada çevre sorunu diye bir şey kalmayacaktır."

Editör: TE Bilişim