Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın Brüksel’de verdiği  “Güzel insan modeli olarak Hz. Mevlana ve Yunus Emre” konferans yoğun ilgi gördü.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk ise bir konferans öncesi bir konuşma yaparak Üsküdar Üniversitesinin çalışmalarından bahsetti.

Kısa adi ESAB olan Eskişehir Kültür ve Sanat Derneği Belçika Temsilcisi Birgül Kapaklıkaya programın açılış konuşmasını yaparak Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a, Prof. Dr. Muhsin Konuk’a ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Konferansa Brüksel’in en büyük ikinci belediyesi olan Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı  Sait Köse, Sairler Kamil Sayın, Abdil Göktekin, Gent’ten Halk ozanı Fakı Edeer, Tuncer Sari, Tümer Emeksiz, Türkiye’den Aşık Yoksul Derviş, Nurettin Şahbaz ve kalabalık bir davetli grubu katıldı.  

Sair Kamil Sayın program başlangıcında göçün ellinci yılında göçle ilgili bir şiir okudu.

Nevzat Tarhan konuşmasında iyi insan olmanın gerekliliğinden bahsederken, zeka çeşitlerine, kadın ve erkek beyninin farklılıklarına, adalet ve eşitlik kavramlarına, ahlak ve etik kavramlarına değindi. Hz Mevlana ve Yunus Emre gibi insanların rol model olduklarına, iyi olmayı diğer insanların da yaşayışlarıyla ispat etmeleri gerektiğine değindi. Sevgide ölçünün ve karşılıklı hoşgörünün gerekliliğinin altını çizdi.

Konferans soru cevap bölümüyle son bulurken Rektör Yardımcısı Muhsin Konuk üniversite öğrencilerinin isteği üzerine onlara  üniversite ve bölümleri konusunda ayrıntılı bilgi verdi. Davranış bilimleri alanında Üsküdar Üniversitesinin Türkiye’deki ilk tematik üniversite olduğunu, yurtdışındaki öğrencilerin artık Türkiye’de çok daha kolay ve kaliteli eğitim alabileceklerini bildirdi. 

Editör: TE Bilişim