Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Eskişehir Hacı Bektaş Veli Derneği tarafından Valilik Meydanı’nda düzenlenen, Sivas Madımak Otelde öldürülen 35 sanatçı ve yazarın ölüm yıldönümü anmasına CHP, DİSK, KESK,  Eğitim-İş, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, meslek odaları ve 40’a yakın demokratik kitle örgütü  katıldı.

Burada toplanan kitlenin Atatürk anıtına çelenk bırakıp İstiklal Marşı’nı okumasının ardından  Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İsmail Kılıç, kısa bir konuşma yaparak Sivas’ta yaşananlara sebep olanları lanetlediğini belirtti.  Diğer konuşmacı Eskişehir Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Kamer Ali Durur, yobazlık ve gericiliğin 2 Temmuz 1993 tarihinde yeniden tarih sahnesine çıktığını belirterek, yaşanların son bulmasını talep etti.

BU ACILARIN BİR AN ÖNCE SON BULMASINI TALEP EDİYORUZ
Durur şöyle konuştu: “35 aydınımızın, yazarımızın, çizerimizin diri diri yakılarak katledilmesinin ardından tam 23 yıl geçti. 1400 yıl önce Kerbela’da yaşanan vahşet, o gerici, yobaz faşist zihniyet ne yazık ki Sivas’ta bir katliam daha gerçekleştirdi. Bu zihniyetin ürünü olan insanlar ne yazık ki katliamlar yapmaya devam ediyor. Dün Kahramanmaraş’ta, Çorum’da, Sivas’ta katliamı yapanlar bugün Ankara garında, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda, Bursa’da ve diğer kentlerimizde katliamları sürdürmektedirler. Bunları şiddetle kınıyor ve nefretle anıyoruz. Bu acıların bir an önce son bulmasını talep ediyor, ülkemizde sevginin, barışın ve demokrasinin egemen olmasını temenni ediyoruz.”

MEYDANDAKİ MASALARA TEPKİ
Durur, açıklama yapacakları meydanı, Valiliğe daha önce bildirmelerine ve Başbakan Binali Yıldırım’ın yarın gelecek olmasına rağmen meydana masa konulmasını şiddetle kınadığını dile getirdi.
Durur’un konuşmasının ardından Atatürkçü Derneği Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman, Sivas’ta insanların diri diri yakılmasının laikliğin, Atatürk’ün eserinin ve cumhuriyetin yakılması anlamına geldiğini ifade etti.   
CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar da Sivas’ta yaşananların, Türkiye aydınlanmasına karşı bir saldırı olduğunu dile getirdi.
Editör: TE Bilişim