Haber Erdoğan Ekiner

 Mimarlıkta Birliktelik Grubu, kurum ve kuruluşlar karşısında bağımsız, meslekten ve kentten yana tavır almasını savundu..

Mimarlar Odası seçimleri öncesinde bir toplantı yapan "Mimarlıkta Birliktelik" grubu, mimarların ve yereldeki meslek örgütlerinin ilgili kamu kuruluşları ve belediyeler karşısında yansız, meslek ilkelerinden ve kentten yana, çarpık kentleşme olgusuna ve kent suçlarına tavır alan bir yapıda olması gerektiği söyledi.

Halen Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi Başkanı olan Mimar Serdar Çavdar "Yapı Modellemesi Kongresi" başta olmak üzere faklı etkinlikler ve mesleki eğitim çalışmaları gerçekleştirdiklerini anlattığı toplantıda, Mimarlar Odası'nın bir şubesi olarak bağımsız, mimarlardan ve halktan yana tavır almaları gerektiğini ve buna uyduklarını vurgularak, "Oda bağımsız ve özerk olmalıdır. Mesleğimizin görüşleri ve kentle ilgili doğru talepler için farklı kurum ve kuruluşlar, belediyeler karşısında bağımsız olmamız gerekiyor" dedi.

  "Mimarlıkta birliktelik sloganıyla aktif ve üretken bir oda olmaya devam edeceğiz," diyen Başkan Serdar Çavdar, özel sektör ile de doğru projeler konusunda işbirliğini sürdüreceklerini söyledi ve toplantıya katılan mimarlardan mesleki konularda ve odaya yönelik görüş ve isteklerini bildirmelerini istedi.

Mimarlıkta Birlik Grubu başkan adayı Serdar Çavdar, Ankara tren faciası ve kentle ilgili birçok konuda basın açıklaması hazırladıklarını, yönetimin kurulunun bazı üyelerinin açıklamaya katılmak istemediklerini belirtmeleri üzerine bu basın açıklamalarının gerçekleşmediğini de vurguladı.

 Çavdar, Fabrikalar Bölgesi'nde yeni bir planlama yapılarak bir kremit fabrikasının bacaları ile birlikte yıkılmasını da kent belleği ve kültürel miras açısından eleştirdi. Serdar Çavdar, Otopark yönetmenliğinin sorunlu olması nedeniyle ETO ve ESO ile işbirliği yaptıklarını ve yönetmeliğin uygulanmasının ertelendiğini de hatırlattı..

Editör: TE Bilişim