Türkiye Kent Konseyleri Platformu Odunpazarı Buluşmasının ikinci gününde  Yurt Gazetesi yazarı ve Ortadoğu Muhabiri Ömer Ödemiş, konferans verdi.

Odunpazarı Belediyesi ile Odunpazarı Kent Konseyi ev sahipliğinde yapılan, 63 il ve ilçeden kent konseyi temsilcisinin bulunduğu toplantının ikinci gününde Yurt yazarı ve orta doğu muhabiri Ömer Ödemiş konferans verdi. Konferansta Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Başkan Yardımcısı Erdal Caferoğlu, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Hasan Atak, meclis üyeleri ve daire müdürleri de hazır bulundu.

AKP IŞİD’E AÇIK DESTEK VERDİ

Çarpıcı iddialar öne süren Ödemiş, “Suriye’de AKP yenildi arkadaşlar. Politikası çöktü. AKP hükümeti, uluslararası mahkemelerde yargılanacak” dedi. Ödemiş, iddiasını şöyle destekledi: “AKP IŞİD’e silah yardımı yaptı. Suriye’yi yıkmak için açık destek verdi.”

IŞİD’İN TÜRKİYE’YE SALDIRACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

IŞİD’in ve diğer örgütlerin Türkiye’nin de başına bela olacağına vurgu yapan Ödemiş, şunları kaydetti: “IŞİD,  EL KAİDE, EL NUSRA bu kadar rahat Suriye’ye girip insanları öldürdü de Türkiye’de bir şey yapmayacaklar mı? Türkiye rejimini dost mu biliyorlar? Ben bir kaç ayın içerisinde IŞİD’in Türkiye’ye saldıracağını düşünüyorum. Hem de bombalı saldırı değil girme şeklinde. Anamur’a kadar da Türkiye ordusunun durdurabileceğini de düşünmüyorum. IŞİD ölmeyi ve öldürmeyi biliyorlar. Bu durum her silahtan daha tehlikelidir. Üstünü basa basa söylüyorum. Reyhanlı’dan girdikten sonra Anamur’a kadar hiçbir güç onları durduramaz arkadaşlar. Ve katliam yaparlar.”

Ödemiş’in konuşmasının ardından, Kent Konseyleri Platformunun yaptığı toplantı sonrasında ortaya çıkan sonuç bildirgesi okundu. Daha sonra ise Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Erdal Caferoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt adına, Kent Konseyleri Platformundan Atatürk işlemeli duvar halısı ve bayrak aldı.

Editör: TE Bilişim