"Direniş, Diriliş, Kurtuluş Metristepe'den Kocatepe'ye" yürüyüş programının 3. günü tamamlandı. 

Programın Eskişehir ayağında "Büyük Halk Yürüyüşü" ve "Milli Mücadele'de Eskişehir" paneli düzenlendi. Eskişehir ayağının son programı Kanlıpınar Mevkiinde bulunan Şehri Derya Parkında son buldu.

Düzenlenen panelin ardından Kanlıpınar Mevkiine gelen ekip burada konuklamak için Şehri Derya Parkı'na çadır kampı kurdu. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'ta Şehri Derya Parkında kurulan çadır kampını ziyaret etti. Başkan Kurt, kampa katılan cumhuriyet sevdalılarıyla birlikte yemek yedi ve gerçekleştirilen etkinliklere katıldı.

Etkinlik kapsamında yakılan ateşin etrafında, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) akademisyenleri tarafından savaşın yaşandığı yerlerde yaşanmış olaylar anlatıldı ve türküler söylendi.

Karikatür sanatçısı Ekrem Borazan, kampa katılan kişilerin karikatürlerini çizdi. Çizilen karikatürlerden mini bir karikatür sergisi yapıldı.

Etkinlikte son olarak Odunpazarı Belediyesi Tiyatrocuları tarafından Kurtuluş Savaşında yaşananların, Atatürk'ün aldığı kararların ve başarıların anlatıldığı "Karayılan" isimli tiyatro oyunu sergilendi. 



Editör: TE Bilişim