İşadamı Fevzi Kabul tarafından, Odunpazarı Belediyesine ait Büyükdere Mahallesindeki arsaya yaptırılacak kreşin tanıtım toplantısı belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Odunpazarı Belediyesi ile işadamı Fevzi Kabul arasında protokol imzalandı.

Hayırsever işadamı tarafından yaptırılacak kreş hakkında bilgi veren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Fevzi Kabul’e Odunpazarı halkı adına bize böyle bir yapıyı bağışladığı için teşekkür ediyorum. Fevzi Bey, Eskişehir’deki çocukların kreş ihtiyacına bir çözüm arayan Odunpazarı Belediyesine Büyükdere Mahallesindeki taşınmazımızın üzerine bir kreş yapmayı vaat etti. Belediye meclisimiz bu bağışı oy birliği ile kabul etti” diye konuştu.

Fevzi Kabul ise konuşmasında eğitime verdiği önemi vurgulayarak, “Hayattaki en önemli faktör eğitim. Eğitim anaokulu ve kreşten başlıyor. Odunpazarı Belediyesinin sosyal belediye olması nedeniyle böyle bir kreş yapmak istedim. Bize yer gösterdiler. Buraya kreşimizi yapacağız” dedi.

DİYABETLİ ÇOCUKLAR İÇİN DE BİNA YAPACAK

Başkan Kurt’tan bir talepte bulunan işadamı Kabul, “Başkanımızdan bize bir yer vermesini istiyorum. Diyabetli çocuklarımız için o arsaya ayrı bir bina yapmak istiyorum. Diyabetli çocukların ve ailelerin orada bir araya gelmelerini istiyorum. Bu konuda sayın başkanımızdan bir söz almak istiyorum” dedi. Başkan Kurt ise, Kabul’ün bu isteğine, “İşte bu. Seve seve hazırız. Yeter ki siz katkı sunmaya çalışın. Odunpazarı Belediyesi olarak biz o arsayı buluruz, en kısa zamanda o işe de başlarız” diye yanıt verdi.

180 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ OLACAK

Kreş binasının yapımını üstlenen Göktaş Mimarlık’tan Barış Göktaş ise kreş hakkında bilgi vererek, şunları söyledi: Yapımız 2 bin 330 metrekare alanda buluyor. 895 metrekare kapalı alan ve bin 435 metrekare yeşil alanı bulunan 180 öğrenci kapasiteli bir kreş yapıyoruz. Binamız yemekhanesi, sosyal alanları, ortak oyun alanları olan modern bir yapı yapıyoruz. Binamız yaklaşık 6 ayda bitecek.”

Editör: TE Bilişim