Sözleşme ile en yüksek tavandan 731 lira brüt, 610 lira da net tazminat, aylık maaşlara eklenecek. Belediye bünyesinde 288 çalışan bu sözleşmeden yararlanacak.

Sözleşme, Odunpazarı Belediye Meclisi’nde Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Tüm Bel Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol arasında çalışanların katılımı ile imzalandı. İmza töreni öncesinde konuşan Tüm Bel Sen Şube Başkanı Ergün Uzun, “Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt çok büyük katkılar sundu bu sözleşmenin imzalanabilmesi için. İktidarlar yüzde 4’lerle 5’lerle zamlarla yetinirken değerli başkanlarım, yüzde yüzün üzerinde iyileştirme yaparak bizlere bu hakkı sağladıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

SENDİKASIZ İŞÇİ KALMAYACAK

Daha sonra söz alan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nde çalışan kamu emekçisi arkadaşlarının yasal ve doğal hakkı olan toplu sözleşmeyi imzalayacaklarını ifade ederek, “Sosyal demokrat bir belediye başkanı olarak tüm çalışanların grevli toplu sözleşmeli sendikal hakkını sonuna kadar savunan bir çizginin temsilci olduğumuz tüm Türkiye bilmeli” diye konuştu. Seçim döneminde ısrarla söylediği Odunpazarı’nda sendikasız işçi ve memur olmaması gerektiği sözlerini yineleyen Başkan Kurt, “Çalışanların tamamı grevli toplu sözleşmeli haklardan yararlanmalı, eğer bunu gerçekleştirmezsek Türkiye’nin dünyada o çok üst düzeylerde ülkeler arasında olduğunu söylememize imkan yoktur” ifadelerini kullandı.

SOMALARIN YAŞANMAMASI İÇİN…

Başkan Kurt sözlerini şöyle sürdürdü: “Çalışanların köle gibi değerlendirildiği Soma’ların yaşanmaması için, sendikaların güçlü olması lazım. Bu yetmez sendikaların yönetime katılması gerekir. Karar alma sürecinde sendikaların sözünü dikkate almazsa başarılı olamayız. 2 aylık bir süre içinde çalışanlarımız için her türü fedakarlığı yapmayı başlattık, size önce ESYO binası olarak kullanılan binanın Odunpazarı Belediyesi çalışanları için kreş haline getirileceğini söylemek isterim. Toplu sözleşmenin sizlere yararlı ve hayırlı olmasını diliyorum, sizler de bu sözleşmeden sonra belediyede farklı bir ruh yaratmanız gerektiğini bu ruhla bölge halkına birlikte hizmet edeceğiz. Ben size güveniyorum, büyük bir zevkle imza atmaktan onur duyacağım.”

OLMAZSA OLMAZLARIMIZDAN

Tüm Bel Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol da Soma’da yaşananlara değinerek, şöyle konuştu: “Türkiye genelinde üzücü bir olay Soma’da yaşadı, maden emekçileri yaşadı, gönlümüz kalbimiz onlarla birlikteydi, yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yaşamını yitirenlerin ailelerinin acılarını yürekten hissediyoruz ve onlara da sabır diliyoruz” Tüm Bel Sen’in sendikal mücadeleyi ilk başlatan sendikalardan biri olduğunu belirten Erol, “Olmazsa olmazlarımızdan biri olan grev ve toplu sözleşme bizim var olma nedenimizdir, kuruluşumuzdan bu yana bizlerle birlikte mücadele eden değerli belediye başkanımız Kazım Kurt ilk seçildiği gün toplu sözleşme yapacağını söylemişti, bugün burada bunu imzalamak için toplanmış bulunuyoruz” dedi.

ATM MEMURU OLMAYACAĞIZ

Erol şunları söyledi: “Ben biliyorum ki bu sözleşmeden sonra nasıl olsa biz paramızı aldık zihniyeti ile çalışmayacağız, ATM memuru olmayacağız. İlk günden emekçilerin özlük hakları konusunda yaşamsal anlaşmada iyileştirme yapan bir belediye başkanımız varsa biz sonuna kadar onunda yanında olacağız, Tüm Bel Sen genel merkezi ile birlikte sizlere destek olacaktır, mücadeleniz mücadelemizdir.” 

Editör: TE Bilişim