Odunpazarı Belediyesi “Kadınları ve çocukları mutlu bir Odunpazarı” için çalışmalarına devam ediyor. Kadınlar için mahallelerde yer alan 11 Halk Merkezinde çeşitli atölyeler açan Odunpazarı Belediyesi, kadınların kişisel gelişimine katkıda bulunuyor. 

Odunpazarı Belediyesi tarafından açılan atölyelerden biri de kağıt rölyef. Kırmızıtoprak Mahallesi’nde yer alan Prof. Dr. Orhan Oğuz Halk Merkezi Halk Merkezi’nde gerçekleşen Kağıt Rölyef Atölyesi ile kadınlar hem sosyal hayata dahil oluyor hem de kağıt rölyefin inceliklerini öğreniyor.  

30 kişinin katıldığı atölyede, atölye katılımcıları birbirinden farklı eserler üretiyor. Kağıttan 3 boyutlu tablolar yapan atölye katılımcıları, genellikle tarihi yapılar veya insan figürlerini yardımcı malzemeler ile tabloya boyut vererek yerleştiriyor. Birbirinden güzel eserler yapan atölye katılımcıları, aynı zamanda da meslek edinmiş oluyor.

Kendileri için ücretsiz atölyeler açtığı için Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür eden atölye katılımcıları, “Bu atölyeler sayesinde bir meslek öğreniyoruz. Yaptığımız eserlerden kazandığımız para ile aile ekonomimize katkıda bulunuyoruz, sosyalleşiyoruz. Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt’a bizleri düşünerek, ücretsiz atölyeler açtığı için teşekkür ederiz” dedi.

Editör: TE Bilişim